Guldmakaren med som stöd till Hamrén: "En klok kille"

Under EM kommer U21-guldmakaren Håkan Ericson att vara med. Som ett stöd till Erik Hamrén. – Han är en klok kille, säger Hamrén.

ANNONS
|

Förra sommarens guldhjältar från U21-landslaget kan knappast någon ha glömt bort. I Erik Hamréns EM-trupp har sex stycken slagit sig in. Patrik Carlgren, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Osar Lewicki, Oscar Hiljemark och John Guidetti som har mer eller mindre bidragande roller.

Med i EM-truppen är dessutom U21-förbundskaptenen Håkan Ericson. I en intervju med Aftonbladet beskriver han sin roll.

– Kalla det en liberoroll. Jag kommer att vara med runt träningarna, vara lite bollplank till Erik i laguttagningar och en resurs att bevaka motståndare om vi går vidare från gruppen, säger Ericson till tidningen.

Erik Hamrén pikade Ericson lite under presskonferensen för Ericsons ordval, libero. Något som enligt Hamrén visade på hur gammal Ericson är.

ANNONS

– Hans uppgift är att vara med som en resurs i landslaget. När jag blev förbundskapten sa jag direkt att jag ville ha U21-förbundskaptenen nära. Då var det Jörgen (Lennartsson). Då sa jag att om vi tar oss till ett slutspel så ska U21-kaptenen vara med. Dels för att stärka upp oss som ledare men även för sin egen fortbildning. Håkan var ju med redan 2012 på samma sätt. Då i en mer tydlig tränarroll än vad han har nu. Den här gången känner jag med tanke på OS och allting, att han behöver ha möjlighet att bara sitta med sitt. Men jag vill ha honom där som en resurs. Det är en klok kille. Jag pratar gärna med honom om olika saker. Dessutom nu när vi har sex stycken från hans U21-landslag.

Är han med och tar ut startelvan?

– Startelvan tar jag ut. Men jag diskuterar med mina tränare, Marcus, Reine, Peter och Lasse. Jag gillar att lyssna på de jag jobbar med. Men det är jag som tar besluten.

ANNONS