Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Guldhjälten lämnar Blåvitt: "Behöver något nytt"

Thomas Olsson vann SM-guld med Blåvitt 2007 och blev därefter en populär tränare i klubbens akademi. Efter den här säsongen lämnar han dock sin post. – Det är dags för något annat, säger han till GP.

Han kom till IFK Göteborg redan 2006 och lyckades året därpå vara med och vinna SM-guld med klubben. Efter att den aktiva karriären tagit slut som spelare 2011 inledde Thomas Olsson en tränarkarriär på Kamratgården. Under de senaste åren har han varit tränare för klubbens U19-lag. Men efter den här säsongen väljer han att lämna IFK Göteborg och Kamratgården.

– Jag vill göra något annat. Jag har varit i klubben länge och vill göra något nytt. Det här sista året på kontraktet och jag meddelade mina tankar för klubben redan i somras så att de skulle ha tid att hitta en ersättare, säger han till GP.  

– Tänk att jag ändå har varit här så länge. Att jag blev kvar som ledare sex år efter spelarkarriären. Det var mycket längre tid än jag trodde och tränarrollen var mycket roligare än vad jag kunde ana. Det har varit väldigt utvecklande för mig att ta ansvar för en grupp på det sättet som jag har gjort här. Att varje dag vara med och ta beslut och få leda de här ungdomaren. Det kommer jag ta med mig och det är något jag verkligen kommer sakna. 

Har det varit ett svårt beslut? 

– Det är klart, vi har ju ett riktigt bra gäng i år och det gör ju att man blir sugen på att fortsätta. Jag kommer framför allt sakna spelarna, men samtidigt känner jag att det inte får bli för tryggt. Jag vill hitta något nytt och börja om någonstans. 

Men innan han lämnar klubben ska det bli SM-semifinal mot BP där Olsson har chansen att bli mästare i U19-klassen för tredje gången. 
– Det hade varit en riktigt fin sorti.

Vad Thomas Olsson ska göra i framtiden är ännu oklart men han har flera gånger tidigare öppnat för att bli huvudtränare för ett A-lag.

– Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Nu har jag tagit det här beslutet och det är stort beslut att fatta, att jag inte ska vara kvar här, men jag känner mig trygg i att det kommer sluta med något bra. 

Men det blir något fotbollsrelaterat...?

– Jag är öppen för allt möjligt. Magkänslan får avgöra. Det kan bli något som inte är fotbollsrelaterat, men någonting med ledarskap. Om det inte är fotboll så kan det bli företagande.

Kommer du bo kvar på västkusten? 

– Det är också öppet. Vi får se, jag känner mig trygg i situationen. Det är dags att inte bara köra "safe".