Guldhjältarna förde Paolo Rossi till sista vilan

Fotbollsvärlden är i sorg efter Paolo Rossis död. På lördagen fördes han till sista vilan av flera av guldhjältarna från 1982.

ANNONS
|

I onsdags avled den italienska fotbollslegendaren Paolo Rossi. Rossi ledde Italien till VM-guld i Spanien 1982 med sina sex mål, som gjorde honom till mästerskapets skyttekung.

På lördagen fördes Rossi, som blev 64 år, till sista vilan. Begravningsgudstjänsten hölls i Vicenza och hans kista bars av flera av guldhjältarna från 1982; Marco Tardelli, Antionio Cabrini, Giampiero Marini, Giancarlo Antognoni och Alessandro Altobelli.

LÄS MER:Paolo Rossi dog i sin frus armar

På plats under begravningsgudstjänsten fanns profiler som Paolo Maldini, Roberto Baggio, Daniele Massaro och Franco Baresi på plats i katedralen. Utanför kyrkan ska hundratals människor samlats och skanderat ”Paolo”.

Paolo Rossi vann skytteligan i VM 1982 och ledde Italien till guld.
Paolo Rossi vann skytteligan i VM 1982 och ledde Italien till guld.

Gazzetta dello Sport skriver att nära vännen och förre lagkamraten Antonio Cabrini, som var med och vann VM-guldet 1982 och spelade med Rossi i Juventus, var en av de som höll tal på begravningen.

ANNONS

– Jag saknar dig redan, dina tröstande ord, dina skämt, dina dumma skämt. Dina improvisationer och ditt leende. Jag saknar allt med dig, i dag vill jag också tacka dig för jag är den jag är på grund av din underbara vänskap, sa han.

Rossi ska kremeras och hans aska spridas någonstans i Toscana där han växte upp.

Utöver VM-guldet vann Rossi bland annat Serie A, italienska cupen, cupvinnarcupen och Europacupen med Juventus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS