Guldglädjen: "Det är lite som en dröm"

ANNONS

Efter chockförlusten mot Östersund senast (0–0) fanns vissa farhågor att Malmö FF drabbats av en klassisk guldfrossa. Men när MFF på onsdagen ställdes mot Falkenberg tog det bara en minut innan Jo Inge Berget gav skåningarna ledningen. Passningen kom från 17-årige Mattias Svanberg, som fick chansen från start i MFF.

Och 20 minuter senare stod det 2–0, sedan samme Svanberg tagit kommit helt fri och enkelt skickade in bollen med vänstern.

En drömstart för Malmö, och samtidigt stod det 0–0 mellan Elfsborg och Norrköping – vilket innebar sex poängs ledning i allsvenskan för Malmö.

I den andra halvleken gick Malmös läge från bra till drömlikt: Alexander Jeremejeff satte 3–0 och samtidigt tog Elfsborg ledningen mot Norrköping – det enda laget som på förhand kunde hot om SM-guldet. Den matchen slutade sedermera 2–1 till Elfsborg och eftersom Malmö höll sin 3–0-ledning kunde de många tillresta MFF-fansen fira SM-guldet i Falkenberg – med två omgångar kvar.

ANNONS

17-årige MFF-hjälten Mattias Svanberg till Cmore:

– Bra sätt att börja sin seniorkarriär. Hur stort som helst. När vi förstod att Norrköping hade förlorat… det var helt sjukt.

Efter slutsignalen fylldes planen av segerrusiga Malmö-supportrar.

– Det här är fantastiskt. Man ser hur mycket det betyder för supportrarna, vi spelar på bortaplan men det känns som hemma, säger Jo Inge Berget till Cmore.

Han fortsätter:

– Jag kom till Malmö för att vinna. Det var kul att spela i Champions League förra året, men nu har jag fått min första titel, det känns bra!

Hemvändaren Behrang Safari:

– Alla guld är speciella, men att få komma hem och ta det med Malmö, det är magiskt. Det är lite som en dröm, det var det här vi ville. En stor eloge till killarna som har kämpat hela säsongen, det är tack vare dem som vi vunnit guld.

ANNONS