Jesper Westermark i kamp med Andreas Granqvist
Jesper Westermark i kamp med Andreas Granqvist Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Guldbollen-vinnare filmar mot en 25-åring med lika dåligt hårfäste"

Jesper Westermark startade, slet - och skällde ut Andreas Granqvist.
– Sveriges mest oförtjänt vinnande Guldboll kommer hit och filmar.

ANNONS
|

Den ena baksidan hade krånglat under veckan, men till slut gav Gais Jesper Westermark klartecken för spel mot Helsingborg. Han startade för första gången sedan mötet med Frej i slutet av juli.

I 90 minuter rev och slet han - ofta med HIF:s lagkapten Andreas Granqvist som motståndare.

LÄS MER:Så bra var Gais-spelarna mot Helsingborg

Vid ett tillfälle i den första halvleken hettade det till ordentligt. Granqvist fick frispark, Westermark tyckte att det var en filmning och skällde ut landslagsbacken.

– Sveriges mest oförtjänt vinnande Guldboll kommer hit och filmar på Ullevi mot en 25-åring med lika dåligt hårfäste, det är fan inte okej, konstaterar Westermark efter slutsignalen.

ANNONS

Han har ett leende på läpparna.

Vad sa du till honom?

– Jag sa vad jag kände. Han har väl hört ett och annat i sina dagar så jag tror inte att han bryr sig så mycket ändå.

– Man får ju inte snacka om de svartklädda gubbarna som springer runt därute, men ibland ... Svenska Fotbollförbundet älskar de här pjäserna som springer runt och så får de jäkligt mycket med sig. Det är synd, man får inte med sig lika mycket själv.

Det kanske är för att du inte har vunnit Guldbollen?

– Ge mig två år kanske, så ... Haha!

"Årets mål i superettan, va?"

Andreas Granqvist om duellen och utskällningen:

– Jag vet inte om de hade något emot mig i dag, de sparkade lite hårt på mig överallt. Han tyckte att jag la mig lite lätt, men jag fick en på foten och en på knäet i den första halvlek. Det är väl lite deras spelstil, de två där uppe (Edin Hamidovic och Jesper Westermark), de är rätt bitiga, rejäla och vill gå in mycket på kropp. Det är roligt sådana här matcher när det blir lite tyngd där uppe, men det var inga "hard feelings" efteråt.

Matchen? Den slutade 1–1. Andreas Granqvist gjorde Helsingborgs mål precis innan paus.

ANNONS

Darijan Bojanic lyfte in en frispark, Damir Mehic gick ut. Istället för att fånga bollen tappade han den på Granqvists ena knä. Därifrån styrdes bollen i nät.

– Det måste vara årets mål i superettan, va? Haha! De hängde ganska bra i mig och jag skrek på straff. Sedan hörde jag att publiken började jubla, då tänkte jag att det kanske var bättre än så. Jag fick bollen på knäskålen och den studsade perfekt in i mål. Alla mål räknas, men det kanske inte var det snyggaste jag har gjort, säger Granqvist.

LÄS MER:Gais-fansens kärlek räckte inte för Wanderson

Såg du ens när den gick in?

– Nej, jag hörde dem jubla bara.

Mahmoud Eid kvitterade för Gais med drygt 20 minuter kvar.

– En höstmatch, inget finlir direkt. Mer kamp och dueller än spel kändes det som, säger Jesper Westermark.

I en tidigare version av den här artikeln pratade Jesper Westermark om alkohol, han bad om att få det citatet ändrat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS