Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Guillou till attack mot Zlatan: "Storhetsvansinne"

Zlatan Ibrahimovic är van vid att kritiseras för sina insatser på fotbollsplanen. Nu får han kritik för personlighet, av Jan Guillou. – Om jag gillar honom? Så fort han spelar fotboll, vanligtvis ja. Så fort han öppnar käften, vanligtvis nej, säger han i Cafés "Fördomspodden".

Den svenske superstjärnan har fått kritik från flera storspelar under den senaste tiden. Senast var det den kamerunske fotbollslegendaren, Samuel Eto’o.
– Det går inte alltid att lita på honom, även om han är en bra spelare. I stora matcher där det var mycket på spel har han inte kunnat motsvara lagets förväntningar, sa Eto’o.

Franske VM-vinnaren Christophe Dugarry har också varit ute och sågat Zlatan.
– För mig är Zlatan inte en stor spelare. Det har jag sagt 200 miljoner gånger. I min värld är en riktigt stor spelare en sådan som du aldrig har några problem med. Någon som dessutom gör sina lagkamrater bättre, säger Dugarry till RMC, sa han.

Nu får Zlatan kritik och inte för sina insatser på fotbollsplanen. Författaren Jan Guillou svingar mot Zlatan i "Fördomspodden" hos Cafe, enligt Expressen.
– Han ger inte intryck på mig av att vara en genuint naturintresserad jägare. Han är en sådan där som kör Ferrari Enzo och den som kör en Ferrari Enzo kan aldrig vara en bra jägare. Opålitlig i skogen, säger Jan Guillou i podden.
– Om jag gillar honom? Så fort han spelar fotboll, vanligtvis ja. Så fort han öppnar käften, vanligtvis nej. Han driver sitt storhetsvansinne för långt och han sätter sådan skräck i journalistkåren att ingen vågar kritisera honom. Det där utnyttjar han stenhårt, säger Jan Guillou.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.