Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Guardiola om Monaco: "De är livsfarliga"

Manchester Citys manager Pep Guardiola har stor respekt för Monaco, inför tisdagskvällens åttondelsfinal i Champions League-slutspelet.

– Deras anfallare är fajters, de är livsfarliga i boxen. De behöver inte många chanser för att göra mål. Det är ett komplett lag, Europas mest framgångsrika på att göra mål, säger Guardiola, till Uefas hemsida.

Läs även: Här är 10 stjärnforwards som har floppat säsongen 2016-2017

Spanjoren fruktar även Monacos kantspel, där ytterbackarna gärna följer med upp i anfallen och yttermittfältarna ger bra understöd till lagets centrala forwards – colombianen Falcao och fransmannen Valère Germain.

Slog ut Arsenal

Storsatsande Manchester City är favorit i dubbelmötet, men räkna inte bort Monaco. Fransmännen har bäst målsnitt i Europa den här säsongen, 2,92 per match, och toppar Ligue 1 före Paris Saint-Germain.

– Hela Europa kommer att titta på matchen och analysera oss. Om vi vi förlorar kommer alla att såga oss, om vi vinner kommer de att berömma oss, för mig är det en fantastisk upplevelse, säger Guardiola.

Läs även: Drömelvan Champions League – de var bäst i gruppspelet

Monacos tränare, portugisen Leonardo Jardim, har lyckats föra sitt lag till Champions League-slutspelet – trots stora förändringar i spelartruppen de senaste åren. Och bara ett par lirare är kvar sedan frammännen slutspelsbesegrade Arsenal säsongen 2014-2015.

– Det här blir vår elfte match i turneringen om man räknar med kvalet, och vi försöker alltid spela på samma sätt, säger Jardim till Uefas hemsida.

Portugisen tror på en sevärd tillställning på Etihad. Och säger att det både finns likheter och skillnader mellan klubbarna.

– Båda lagen älskar att spela fotboll och innehåller tekniska spelare. Men det går inte att jämföra oss när det gäller budget för spelarköp.

Trivs i England

Avslutningsvis, lite kuriosa inför åttondelsfinaldramat i Manchester:

Guardiolas lag har nio raka matcher utan förlust på hemmaplan i Champions League – sex vinster och tre oavgjort.

Monaco har spelat sex dubbelmöten i Europa mot engelska lag. Hur det har slutat? Fransmännen har vunnit samtliga. Och den här säsongen vann laget båda gruppspelsmatcherna mot Tottenham.

Läs även: Här är stjärnorna i Champions Leagues 100-klubb

På tisdagkvällen möts även Bayer Leverkusen och Atlético Madrid, på tysk mark.

GP-sporten liverapporterar från åttondelsfinalerna i Champions League. Matcherna startar 20.45.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.