Jocke har bland annat talat på i Fotbollsgalan 2018 när Grunden Bois fick stipendiet
Jocke har bland annat talat på i Fotbollsgalan 2018 när Grunden Bois fick stipendiet "Nummer 10". Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Grunden Bois-Jocke startar blogg – vill hjälpa andra

Efter att ha blivit pådriven av sin kompis Patrik startar nu Joakim Andersson en ny blogg. Den kommer bland annat handla om hans värderingar och känslor.
– Det är många som inte vågar prata öppet men det tycker jag man ska göra, säger Grunden Bois ordförande Joakim Andersson.

På måndagen skrev Joakim Andersson, även känd som "Grunden Bois-Jocke", sina första inlägg på sin nystartade blogg. Ett handlade om hans kanin Smulan och ett om varför han inte vill skaffa barn.

Hur kommer det sig att du vill börja blogga nu?

– Det var en kompis, Patrik Hellberg från Tre Drag, som tyckte jag hade bra saker att säga och att jag skulle blogga. Jag kände att jag ville berätta lite mer om mina värderingar och känslor så då fick jag lust att börja.

Du har ju blivit lite av en profil i Grunden Bois och många förknippar dig med fotbollen. Men det är inte bara fotboll i bloggen. Vad kommer den handla om?

– Jag kommer skriva om mitt liv och bland annat om mina funktionshinder. Jag tror det är många som inte vågar prata öppet om diagnoser och sånt det men det tycker jag man ska göra. Kanske att det kan hjälpa någon.

Men det blir väl också en del fotboll?

– Ja, det klart. Jag tror det finns många därute som undrar vad jag har för mig med Grunden Bois och så.

Du är inte rädd att det blir för mycket publicitet?

– Nej, jag är inte blyg. Jag tycker det är roligt att få följare och att folk läser om vad jag tänker.

Vad betyder skrivandet för dig?

– Det betyder jättemycket. Jag har ju skrivit mycket på Facebook och så. Grunden Bois har ju en egen blogg men det är ju roligare nu när jag startat själv för då kan jag bestämma vad jag vill skriva om. Det betyder mycket för att jag får uttrycka vad jag känner.

LÄS MER: Grunden Bois prisades – av Zlatan

LÄS MER: Så har Grunden Bois använt Zlatans stipendiepengar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.