Grinigt på Påskbergsvallen när Häcken vann planenligt

En grinig inställning som resulterade i sex gula kort, två röda och en straff. Särskilt en situation där Simon Gustafson kapades rörde upp stora känslor i Häcken-lägret.
– Det är ett solklart rött kort, domaren stod två meter ifrån, säger Häcken-tränaren Per-Mathias Högmo.

ANNONS
|

Ett rött kort och en straff under loppet av fem minuter. Det var en händelserik avslutning på första halvlek på Påskbergsvallen i Varberg.

Det började med att Bénie Traoré blev nergjord av Luke Le Roux, men utan att få frispark med sig. Efter det blev det tjafsigt mellan spelarna, bland annat mellan lagkaptenerna Samuel Gustafson och Robin Tranberg varpå den förstnämnde gjorde en lite rörelse med huvudet som domaren bedömde som en skallning. Direkt rött på Gustafson.

– Det är en match där Varberg är ett lag som är frustrerat och gör några fula tacklingar som är på gränsen till orange. Sen får du den situationen, där tänker jag att domaren skulle ha tagit de två och sagt att nu räcker det men i stället ger man rött kort. Det tycker jag var otroligt ogenomtänkt, säger Häcken-tränaren Per-Mathias Högmo.

ANNONS

Momodou Sonko missade friläge

Utvisningen gav Varberg en väg in i matchen som Häcken dittills helt dominerat. Trots det var det ändå Häckens som gick till pausvila i ledning.

Precis innan paus sprang Leo Frigell Jansson ner Benié Traoré i straffområdet och domaren blåste straff.

Skytteligaledaren tog själv hand om den och trots att Stojan Lukic slängde sig åt rätt håll var straffen tillräckligt hård för att han skulle vara chanslös.

Andra halvlek blev innehållsrik och stökig. Simon Gustafson, som kom in efter paus i stället för Lars Olden Larsen, blev hårt tacklad två gånger om. Det ena var en ren och skär bensax bakifrån, trots det fick Vinicius bara gult kort.

– Det är ett solklart rött kort, domaren stod två meter ifrån. Jag gillar inte att kommentera domaren men jag måste få försvara mina spelare, det är sånt här som man ska slå knallhårt ner på, säger Högmo.

När Gustafson kort därefter blev kapad igen blev det rejält upprört på Häckens bänk vilket resulterade i rött kort på målvaktstränaren Christoffer Källqvist.

– Jag har jätteförståelse för de som reagerar på bänken i dag när man ser att spelare kan bli skadade, det är fullt rimligt. Det är för att man blir frustrerad för att Varberg inte blir straffat på det viset de borde bli straffade i den situationen.

ANNONS

Var det en grinig match?

– Vi var inte griniga alls, vi var ute för att spela fotboll. Men motståndarna är ett lag som har mycket motgång nu och man ser att det är frustrerade spelare som går fult in och då är det domarens uppgift att leda den matchen på ett bra sätt, säger Högmo.

Traoré med friläge efter miss av Lukic

Häcken fortsatte att dominera och skapa sina chanser. Till slut kunde unge Momodou Sonko dra dit 2–0 efter att vackert tagit ner bollen på bröstet och dragit iväg skottet på studs.

Efter det tryckte Varberg på för en reducering och i förlängningen kvittering men var i ärlighetens namn aldrig speciellt nära.

– Sättet vi genomför matchen på är kontrollerat och vuxet. Det är mycket att glädjas över; att Simon är tillbaka och spelar en halvlek, han är eminent och visar att han är en klasspelare. Momo avgör matchen på ett mycket snyggt sätt. Mikkel och Romeo dominerar på mittplan tillsammans med Simon och försvaret är bra, vi ger väl inte bort en enda målchans. Peter har full kontroll där bak som vanligt, säger Per-Mathias Högmo.

Smolket i bägaren för Häcken den här kvällen var att Johan Hammar tvingades kasta in handduken precis innan matchstart.

ANNONS

– På uppvärmningen, precis innan vi skulle gå in, landade han konstigt och det skedde något med ankeln. Han hade väldigt ont och kunde inte spela, säger Högmo.

Dessutom tvingades Lars Olden Larsen att byta i paus.

– Han fick en känning i sin vad. Vi hoppas att det inte varit någon streckning utan att det var kramp, men det får vi se i morgon.

Oroa du dig för det?

– Vi vill inte ha fler skador nu, vi börjar ju få folk tillbaka nu. Men vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt, säger Per-Mathias Högmo.

Så startade BK Häcken (4-3-3)

Peter Abrahamsson – Valgeir Lunddal Fridriksson, Simon Sandberg, Even Hovland, Kristoffer Lund – Mikkel Rygaard, Samuel Gustafson, Romeo Amane – Momodou Sonko (81’ Tomas Totoland) , Bénie Traoré (84’ Ola Kamara), Lars Olden Larsen (46’ Simon Gustafson).

LÄS MER:Hammarbys Lotta Ökvist om avslutet i Häcken – och att möta tidigare lagkamraterna

LÄS MER:Häckens drag inför cupfinalen: Hammarby-ramsor på Bravida arena

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS