Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gren: "Visst tror jag att vi blir av med någon"

När Blåvitt återupptar träningen efter ett par dagars ledighet är det med samma manskap som avslutade allsvenskan. Men innan sommaren är över tror sportchef Mats Gren att han kan ha förlorat någon av spelarna från Kamratgården. – Vi brukar alltid tappa någon under sommaren, så har det varit varje år egentligen, säger Gren till GP.

Efter ett par dagars ledighet drar IFK Göteborg under torsdagen i gång träningen inför höstsäsongens allsvenska guldjakt och Europakval.

Man gör det utan Hjörtur Hermannsson som laddar upp inför EM med Island och utan Martin Smedberg Dalence som är mitt uppe i Copa America i USA.

– De två är borta. Sedan är det några som man säkert kommer känna av lite grann i början utan att sätta in dem i full träning som Bjärsmyr och Hysén som var skadade på slutet. Men annars så ska det väl inte vara någonting, säger sportchef Mats Gren som dock reserverar sig för att Gustav Engvall och Haitam Aleesami kan ha fått extra ledigt efter sin landslagsuppdrag.

Det är också ett IFK Göteborg som går inte med ett par oklarheter i truppen inför hösten. Hjörtur Hermannsson och Mauricio Albornoz är båda bara inlånade och målvakten Oliver Gustafssons kontrakt går ut i slutet av juni.

– Vi ska lämna besked till Åtvidaberg 15:e juni. Vi har kommit överens med Mauricio att han kommer tillbaka så tittar vi på hur situationen ser ut hos oss, säger Gren och fortsätter:

– Hjörtur har vi ingen option på i avtalet så där är det ingen tidsbegränsning. Skulle vi vilja behålla Hjörtur så måste det hände någonting hos oss. Honom har vi till 21:a juli.

– Kring Oliver så vill vi titta lite grann hur det ser ut med Erik med ryggen och se hur långt borta han är. Det är väl också lite grann så att om vi känner att Erik är ett par månader bort så är det mycket möjligt att vi försöker förlänga med Oliver till åtminstone slutet av juli så att. För då har han fortfarande chans att byta inom transferfönstret i Sverige ifall det inte skulle bli något mer hos oss. Den diskussionen får jag ta med Oliver när vi vet hur det ser ut med Erik.

IFK Göteborgs ekonomiska situation tvingade klubben att sälja Kamratgården inför säsongen. Mats Gren är väl medveten om att det inte finns rum för att ta in nya förstärkningar.

– Inte om vi inte tappar någon, säger sportchefen.

Räknar du med att ni blir av med någon spelare i sommar?

– Vi brukar alltid tappa någon under sommaren. Så har det varit varje år egentligen. Visst tror jag att vi blir av med någon men jag kan inte säga om det blir den eller den eller den.

– Just nu finns det inget konkret.