Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Gren till USA – missar matchen i kväll

IFK Göteborg står inför ödesmatch mot AIK i kväll. Det sker utan sportchef Mats Gren på plats på Gamla Ullevi. Han är på scoutingresa inför nästa års allsvenska.

Det har varit mycket Mats Gren i rapporteringen runt IFK Göteborg på sistone, dels på grund av att det lag han basar över, IFK Göteborg, går knackigt i allsvenskan, dels för en artikel i Fotbollsmagasinet Offside.

IFK Göteborg är inför kvällens match mot AIK bara fem poäng från kvalplats och sju poäng från nedflyttningsplats.

Samtidigt har konkurrenterna börjar röra på sig. Bland annat vann IF Elfsborg mot Hammarby häromdagen och passerade därmed IFK Göteborg i tabellen.

Sportchefen Mats Gren har fått styrelsens uppdrag att se över truppen till nästa säsong och befinner sig därför på scoutingresa utomlands just nu.

Där kommer han inte att se ödesmatchen mot AIK på plats.

LÄS MER: Blåvitt portar förre AIK-ordföranden från hedersläktaren

Svensson nästa?

Enligt vad GP erfar är han i USA under några dagar för att se ”ett par matcher”.

I dag och i morgon spelas inga matcher i Major League Soccer. På lördag spelas två matcher, Chicago Fire-Los Angeles FC och Seattle Sounders-Colorado Rapids.

I Seattle Sounders spelar Gustav Svensson, en spelare IFK Göteborg och Mats Gren under en längre tid riktat in sig på och gärna ser i blåvit tröja till nästa säsong.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson vill i SMS-kontakt med GP inte bekräfta uppgifterna om det är Gustav Svensson skall träffa i USA.

LÄS MER: Polisen mobiliserar inför högriskmatchen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.