Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Gren pudlar efter polisens kritik

IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Gren gick ut och berättade i GP vilken spelare i AIK som ska ha blivit kontaktat av matchfixare. Något som väcker ilska hos polisen. – Jag ska nog inte uttrycka här vad jag tycker om det, säger Fredrik Gårdare från polisens aktionsgrupp.

IFK Göteborgs sportchef och tillförordnade klubbdirektör Mats Gren gick under förmiddagen ut i GP och berättade vilken spelare i AIK det är som ska ha blivit kontaktad av matchfixare. Strax efter lunch återkom Gren med en ny kommentar, där han pudlade sitt första uttalande. 

– Det har nu framkommit att det inte rörde sig om någon målvakt. Som jag sa tidigare är det väldigt mycket uppgifter som har florerat. Det är viktigt att få detta sagt. 

Hos polisen riktas det nu kritik mot sportchefen för att han gick ut med vilken spelare som hade blivit utsatt. 

– Jag ska nog inte uttrycka här vad jag tycker om det, säger Fredrik Gårdare från polisens aktionsgrupp.

Polisen har inlett en förundersökning kring försök till matchfixning i kvällens inställda stormöte mellan IFK Göteborg och AIK.

Fredrik Gårdare som leder polisens arbete säger:

– De aktörer som är inne i den här branschen gör sina analyser om risker och förtjänster, vilka möjligheter och svårigheter som finns, och det styr sedan deras val av brottsobjekt.

Det är första gången som en svensk fotbollsmatch ställs in på grund av misstänkt matchfixning.

– Det här är historiskt uselt. Man är inte naiv, vi är en del av något som på påverkbart. Sedan man man alltid tro och hoppas att det inte ska hända, men att man är helt överraskad vore att ljuga, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Svenska Spel har dragit igång en egen utredning kring matchen.

– Det kommer att ta ett tag innan vi får resultatet, men nu ska vi analysera och se om vi kan se något avvikande spelmönster på den här matchen. Sedan ska man komma ihåg att vi bara är ett av många spelbolag, säger Andreas Jerat, presschef på statliga Svenska Spel.