Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Gren om tabben: ”Säker på att det var på hans personliga sida”

Med bara ett par dagar kvar till premiären av Damallsvenskan i våras gick Mats Gren ut och sökte ett annat jobb på LinkedIn. Något som givetvis uppmärksammades rejält.
– Jag vet själv vad min tanke bakom det hela var, säger han i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

Den här säsongen fick Mats Gren fira.

För när Göteborg FC blev svenska mästarinnor för första gången i klubbens historia fick även Mats Gren ett SM-guld som tränare för laget.

Även om säsongen slutade på bästa möjliga sätt så skulle den börja på ett helt annat sätt.

För med bara några dagar kvar till premiären i Damallsvenskan skulle Mats Gren trampa i klaveret.

På LinkedIn gick han ut och sökte ett jobb i Förenade Arabemiraten.

”Hej, Mads. Jag skulle ha stort intresse av att komma till Al Jazira som tränare. Kan jag skicka mina handlingar till dig på en mail adress eller hur kan jag göra det? Med vänlig hälsning, Mats Gren”, skrev han då.

Nu berättar han om misstaget i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

– Vi pratade bort den. Vi tog det ganska snabbt och sedan var det inga större saker mer om det. Jag vill inte gå in på det mer. Det var en god vän till mig som jag hade tappat kontakten med. Det var mer ett skojskämt från mig. Jag var säker på att det var på hans personliga sida.

Hur ser du på det i efterhand då?

– Jag vet själv vad min tanke bakom det hela var. Jag hade tappat både telefonnummer, mejladress och allt till honom. Han hade varit ute i världen och så. Det var mer ett skämtskriveri till honom. Vi känner varandra sedan Danmarkstiden – och lite före det också. Så jag visste vad mina intentioner var. Jag förklarade det för Peter (Bronsman, ordförande i Göteborg FC). Han vill bara höra om jag var på väg bort. "Nej, absolut inte". Då släppte han den också.

Mats Gren ger sin syn på varför IFK Göteborg misslyckats som klubb de senaste fem åren, han berättar om besluten som han ångrar idag, sitt egna ansvar i misslyckandet, hur han fick sparken på Hawaii och avslöjar dessutom flera av värvningarna som aldrig blev av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.