Gren om största transfersagan i Blåvitt: ”Han var här”

”Mr X”. Mycket handlade om just den spelaren under 2015 i IFK Göteborg. Nu berättar dåvarande sportchefen, Mats Gren, ingående om hur nära det var att Jean II Makoun faktiskt skrev på för IFK Göteborg.
– Vi gjorde läkarundersökning och fystest, säger han i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

ANNONS
|

Under 2015 skulle det bli rejält fokus på en spelare som aldrig skulle komma att spela för IFK Göteborg.

Detta efter klubben varit tydlig med att man letade efter förstärkning och jakten på spelaren omnämndes som ”Mr X”.

Det spekulerades länge i vem det skulle vara.

Tills Mats Gren efter flera år bekräftade att det var Jean II Makoun som var ”Mr X”.

I GP-sportens podd ”031 Fotboll” berättar han nu mer ingående om hur jakten gick på Jean II Makoun och varför det inte blev något med den kamerunska landslagsspelaren.

– Jag kan bekräfta den, ja. Det var Jean Makoun som var på gång hit. Och som vi hade kontakt med, pratade med – och som även var här.

ANNONS

– Vi gjorde läkarundersökning och fystest. Vid fystestet kände vi att det kommer ta för många månader innan vi har honom på benen så då backade vi.

Om han hade varit fit for fight så hade ni värvat honom?

– Ja.

Den degen fanns på den tiden?

– Japp.

Han kan inte ha varit billig?

– Nej. Det var mycket diskussioner om han fortfarande var hungrig. Kommer han hit och vill? Det var därför vi gjorde så pass mycket tester. Vi sa: "Han måste vara fit. Konditionsmässigt okej för att spela på den här nivån". Den andra grejen var att vi skulle få honom motiverad och på den nivå som han hade varit – en världsklasspelare. Det var upp till oss. Men när det andre föll backade vi. Vi kände att det var för stor uppförsbacke.

Hur dåligt tränad var han egentligen?

– Dåligt.

I podden blir det även en hel del annat.

Mats Gren ger sin syn på varför IFK Göteborg misslyckats som klubb de senaste fem åren, han berättar om besluten som han ångrar idag, sitt egna ansvar i misslyckandet, hur han fick sparken på Hawaii och avslöjar dessutom flera av värvningarna som aldrig blev av.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS