Gren om nyförvärvet: "Väldigt bra koll"

Under måndagsförmiddagen presenterade IFK Göteborg Henrik Björdal som klubbens senaste tillskott. För GP berättar klubbens sportchef Mats Gren om norrmannens kvalitéer. – Han har en bra spelförståelse. Kan spela på flera positioner. På båda kanterna och som en andra anfallare. Han är både assistspelare och målgörare.

ANNONS
|

Det var 22 februari Mats Gren i GP berättade att han inom sju till tio dagar hoppades ha klart med två nya spelare, en yttermittfältare med möjlighet att spela även i anfallet och en central mittfältare med kapacitet att gå även på en kant.

Sedan dess har IFK Göteborgs styrelse godkänt den totala kontraktskostnaden och gett Mats Gren fullt mandat att gå i mål med övergångarna.

Fotbollskanalen var på söndagskvällen först att rapportera om Brighton & Hove Albions Henrik Björdal, 20, är aktuell för IFK Göteborg.

Välscoutad 20-åring

IFK Göteborg har under ledning av chefscout Olle Sultan och Mats Gren haft koll på Henrik Björdal en längre tid.

ANNONS

– Vi hade väldigt bra koll på honom och var väldigt intresserade till säsongen 2016, då valde han Brighton i stället, säger Mats Gren.

Mats Gren beskriver Henrik Björdal som en väldigt duktig spelare, särskilt offensivt.

– Han har en bra spelförståelse. Kan spela på flera positioner. På båda kanterna och som en andra anfallare. Han är både assistspelare och målgörare.

Spelaren har tillhört Brighton i ett år, men inte spelat för förstalaget, däremot U23-laget.

När skulle han kunna vara spelklar?

– Det beror på hur snabbt sakerna går. Får vi en möjlighet kommer vi skynda på det, självklart. Och då skulle han kunna vara med redan till helgen.

Den andra spelaren, innermittfältaren, är ännu inte på ingång till Blåvitt.

– Det står fortfarande skrivet i stjärnorna. Det har inte hänt mycket, säger Mats Gren.

Parallellt har Mats Gren börjat diskutera förlängning med de spelare som har utgående kontrakt.

ANNONS