Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Gren om Mix-värvningen: "Försöker lösa det"

Mix Diskerud tränar med IFK Göteborg igen – och klubbens sportchef Mats Gren berättar att norsk-amerikanen är högsta prioritet för Blåvitt.
– Vi försöker lösa det så fort som möjligt, säger han.

Efter ett år på lån i Göteborg återvände 27-åringen till USA i höstas, men bara för en kort sejour. I januari presenterades han, via sponsorn Umbro, som klar för Manchester City. Det är från den engelska staden han rest ner till Spanien och IFK Göteborgs träningsläger.

– Vi ville gärna ha ner honom, men det är ingenting klart än, säger Mats Gren.

Vad för typ av övergång är aktuell? Är ett lån eller ett köp troligast?

– Jag kan inte säga så mycket mer i dagsläget. Förhoppningen är att vi ska kunna lösa det. Vi kände att det var bra att vi får ner honom så det inte tar fem dagar till.

Bytet till England förenklar

Att förhandlingarna om Diskerud nu görs med Manchester City och inte New York City och MLS förenklar den potentiella övergången avsevärt.

– Det blir krångligare med MLS. Man vet aldrig vem som håller i tråden och bestämmer där. Vi försöker hitta en lösning så fort som möjligt.

Är förhoppningen att han blir klar under lägret?

– Man kan alltid ha förhoppningar, men jag får vara försiktig med att säga något datum. Man vill ha det så snabbt som möjligt på plats.

Mats Gren berättar vidare att om klubben löser värvningen av Mix Diskerud så kommer inte någon ytterligare mittfältare komma till Kamratgården. Däremot fortsätter jakten på en anfallsspelare.

– Vi saknar en spelare till. Helst ska han kunna spela både släpande och längst fram, men med vår budget och alla de kvaliteterna är den seplaren inte så lätt att hitta. Mer lutar det kanske åt en som hänger lite bakom, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.