Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Gren om avskedet från IFK: ”Tur att jag var på Hawaii”

Bara dagar innan avresan till Hawaii trodde Mats Gren att han satt säkert på posten som sportchef i IFK Göteborg. Två dagar senare fick han sparken och blev en jagad person under ett par dagar.
– Jag hann mer eller mindre bara dit så fick jag beskedet, säger han i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

Det stormade en hel del kring IFK Göteborg under 2018.

Det slutade med att sportchefen Mats Gren fick sparken från klubben i början av oktober.

Ett besked som överraskade honom själv. Strax innan han skulle åka på en semesterresa till Hawaii hade han nämligen haft ett möte med klubben.

– Jag hann mer eller mindre bara dit (till Hawaii) så fick jag beskedet. Då satt jag två dagar före och sa: "Jag ställer in resan, vi måste sätta oss ner". Jag ställde också frågorna: "Hur ser det ut? Är det funderingar?". "Nej, absolut inte!". Men det fattar jag också att man säger ända in till det sista andetaget, berättar han i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

Där och då var Mats Gren en jagad person.

Allt och alla ville få tag i sportchefen för en exklusiv intervju och erbjudandena till honom haglade.

– Jag kan säga nu efterhand att det var tur att jag var på Hawaii. Det var tolv timmar bort i tidsomställning. Det mest fascinerande var att det var tidningar som ringde till mig och sa: "Bara du ger oss en timmes exklusiv intervju så skickar vi ner en reporter dit. Han är där i morgon".

De ville åka till Hawaii?

– Precis.

Kopplade bort sig helt

När beskedet kom att han inte längre var sportchef för IFK Göteborg valde han att stänga av telefonen och inte bry sig om vad som hände på hemmaplan. Istället blev det en dryg vecka innan han återvände till Göteborg igen för att packa ihop sina saker och lämna Kamratgården för sista gången.

– Det var skönt att bara få slå av telefonen, det var inte så svårt heller. Bara vara med min dotter där nere och fokusera på hela hennes grej med triatlon. Sedan kändes det helt okej när man kom hem. Jag fick inte med mig så mycket, engagerade mig inte så mycket. Jag tittade inte i några tidningar eller någonting då. Det var åtta dagar innan jag kom hem, säger han.

I podden blir det även en hel del annat.

Mats Gren ger sin syn på varför IFK Göteborg misslyckats som klubb de senaste fem åren, han berättar om besluten som han ångrar idag, sitt egna ansvar i misslyckandet och avslöjar dessutom flera av värvningarna som aldrig blev av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.