Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gren: "Går en miljon plus per omgång"

Ikväll väntar tredje omgången av Europa League-kvalet för IFK Göteborg. Redan nu ger matcherna ett välkommet bidrag till Blåvitts ekonomi. - I snitt går vi plus en miljon per omgång, säger Mats Gren till fotbollskanalen.

Motståndaren HJK Helsingfors har skjutit över favoritskapet på IFK Göteborg inför första mötet i den tredje kvalomgången på Gamla Ullevi ikväll.

Läs mer: "Vi är vana att behöva vinna annars dödar media oss"

Just den här omgången har tidigare varit jobbig för IFK Göteborg sett till tidigare år. Men redan nu ger kvalspelet i Europa League föreningen klirr i kassan.

För varje omgång får klubben ungefär 1,9 miljoner kronor av Uefa.

- Jag har inte den exakta siffran, men i snitt skulle jag säga att det rör sig om en miljon per omgång. Då är resekostnader, publikintäkter och så medräknat, säger sportchefen Mats Gren till fotbollskanalen.

Svaga publiksiffror

Just publiken har dock inte direkt strömmat till matcherna. Hittills har 6426 personer köpt biljetter till matchen mot Helsingfors enligt klubbens hemsida. Det är ungefär samma som i tidigare omgångar då 7276 såg mötet med Piast Gliwice och strax över 6000 mot Llandudno på Gamla Ullevi.

- Så har det nästan varit varje år. Det måste till något speciellt lag eller att vi når play-off för att det ska bli mycket publik. Sedan är det alltid svårt med Göteborg på sommaren. Det är många som försvinner på semester. Det märker vi på hemmamatcherna, säger Mats Gren till fotbollskanalen.

De riktigt stora pengarna väntar dock först i gruppspelet.