Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Bildbyrån

Gren bekräftar - klubbar intresserade av stjärnan

IFK Göteborgs mittfältsstjärna Jakob Ankersen ryktas vara på väg till belgiska Lokeren. Blåvitts sportchef Mats Gren bekräftar för GP att klubbar är intresserade av dansken. - Ja, det finns intresse för honom, säger han.

Med bara timmar kvar till den mycket viktiga kvalmatchen i Europa League mot Piast Gliwice bekräftar IFK Göteborgs sportchef att det finns intresse för Jakob Ankersen.

- Ja, det finns intresse för honom, ja, säger han till GP.

Har ni ett bud på bordet?

- Jag kan inte gå in på större saker. Det är inte så mycket jag kan kommentera.

Måste ni sälja spelare under sommaren för att klara ekonomin?

- Nja, så har det varit varje år. Blåvitt har varit beroende av att någon eller några säljs de senaste åren, så det är ingen större skillnad. Det är mer upphaussat i media nu än när jag kom men varje år har det varit försäljningar som räddat läget. Så på det sättet är det ingen större skillnad.

Hur många spelare måste ni sälja i sommar för att klara er?

- Det är svårt att säga. Vi har hört att det finns intresse för den ena eller den andra spelaren. Men tills det blir mer konkret måste jag passa på den frågan.

Det svenska övergångsfönstret öppnar imorgon, den 15 juli. Kommande månad lär bli hektiskt för Blåvitts sportchef, även om han säger att ingen spelare värvas utan att någon först lämnar. 

Under torsdagen skrev den australiensiska tidningen The Sydney Morning Herald att IFK Göteborg fått ett bud på den fyrfaldige australiensiske landslagsmannen Scott Jamieson nobbat av Western Sidney Wanderers. Enligt Mats Gren har inget bud lagts på 27-åringen, men Jamieson finns med på en lista med spelare som Blåvitt följer. 

- Han är en av många som vi scoutat, en av flera, säger han. 

Har ni lagt ett bud på honom?

- Det stämmer absolut inte. Hur skulle vi kunna lägga ett bud när inte övergångsfönstret har öppnat? Vi tar bara in någon om vi tappar någon. Just nu har jag inget i pipelinen.

Hur kommer det sig att ni hittar en intressant spelare i Australien?

- Vi ligger ute väldigt brett. Vi vill helst ha svenska spelare men tycket vi inte att det finns någon med tillräcklig kvalité så... Vi tittar på varje position för att vara garderade.

Men du har inte varit i Australien på scoutingresa och sätt honom själv?

- Haha, nej. Men man kan ha kontakter, det är inte så svårt.