Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Bildbyrån

Grekisk försvarare på plats hos Gais

Den tänkta ersättaren till mittbacken Steven Old är nu på plats i Gais. GP avslöjade under torsdagen att det är den grekiska försvararen Mavroudis Bougaidis som nu tränar med klubben och där ett beslut väntas tas inom kort. – Det här är en klasspelare, helt klart, säger tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Mittbacken Steven Old lämnade Gais mitt under säsongen på grund av familjeskäl. Sedan dess har Gais letat efter en ersättare som nu kan vara på plats. Det är den grekiska mittbacken, Mavroudis Bougaidis som nu Gais är nära att göra klart med.

– Det här är en klasspelare, helt klart. En spelskicklig och positionssäker mittback med fina fötter. Man ser direkt att han är bra skolad med fina kvaliteter både i defensiven och offensiven. Han har också ett utmärkt huvudspel som gör att han kan vara värdefull vid fasta situationer, säger Gais tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

"Fina meriter i sitt CV"

24-årige Bougaidis var senast i Kissamikos som spelar i den grekiska andraligan. Bougaidis har dessutom meriter från Greklands ungdomslandslag från U17 upp till U21. Tanken är att mittbacken ska träna med Gais innan ett beslut tas om övergång.

– Men om vi nu ska ta in en ersättare för Steven Old så vill vi ha färdiga spelare som direkt kan konkurrera om en plats i startelvan. Bougaidis har ju fina meriter i sitt CV men det är viktigt att vi gör rätt när vi rekryterar och därför vill vi såklart se honom i vår miljö, göra diverse fystester och se att han är i den form som elitspelare ska vara. 

Inväntar testerna

Bougaidis har dessutom representerat AEK Athen, Granada, Aris Thessaloniki, Lechia Gdansk och Panthrakikos.

– Faller testerna bra ut och om vi trivs med varandra i övrigt så hoppas jag att vi kan hitta en bra väg framåt, men just nu är det inget som är klart.