Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Grekisk försvarare klar för Gais: "Har ett starkt CV"

GP kunde tidigare avslöja att Gais var nära att värva Mavroudis Bougaidis. Nu är den grekiske mittbacken klar för klubben. – Han har ett starkt CV, säger Bosko Orovic.

Efter att lagkaptenen Steven Old lämnade Gais började klubbens jakt på en ny mittback. Valet föll på grekiske Mavroudis Bougaidis, något som GP kunde berätta redan 27 juli.
Under torsdagen bekräftade Gais att mittbacken har skrivit på för klubben och att han ses som en startspelare.
– Jag behövde nog inte mer än fem minuter för att kunna se att detta är en spelare som vi gärna vill knyta till klubben. Av förklarliga skäl så pratar han inte så mycket, men han visade direkt med sin attityd och sitt kroppsspråk att det här en duktig spelare och en ledartyp på planen, säger tränaren Bosko Orovic till klubbens hemsida.
– Han är en aggressiv mittback med bra bollbehandling och teknik, inte minst för att vara så stor som han är. Han är spelskicklig och positionssäker och bra skolad i både defensiven och offensiven. Han har också ett utmärkt huvudspel som gör att han kan vara värdefull vid fasta situationer.

Kontraktet med Gais sträcker sig över säsongen 2018 och Bougaidis är klubbens tredje nyförvärv i sommar efter Anton Wede och Daniel Bennassar Nilsson.