Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gratiselvan: Bästa spelarna med utgående kontrakt

Silly Season börjar närma sig för klubbarna ute i Europa. För många klubbar är det läge för ett fynd – här är elvan med spelare med utgående kontrakt.

Leicester är en av många klubbar som visat att pengar inte är allt i fotbollen. Många klubbar är nu ute och letar förstärkningar till nästa säsong. Kanske läge att kolla i fyndkorgen?
Vad sägs om den här startelvan?

Målvakt: Steve Mandanda
Skulle Hugo Lloris skada sig, då är det Mandanda som står för Frankrike. Den 31-årige målvakten har varit i Marseille sedan 2007 och gjort över 400 matcher. Finns intresse från Premier League.

Högerback: Gregory Van der Wiel
Zlatans lagkamrat i PSG, haft svårt att ta en ordinarie plats. Landslagsman för Holland och lär inte ha svårt att hitta en ny klubbadress.

Mittbackar: Nicolas N’Koulou – Martin Caceres
N’Koulou är given i Marseille och är även han snart klubblös. Stabil defensiv, snabb, bra allround. Jagas av Milan bland annat.
Caceres har haft svårt att ta en ordinarie plats i Juventus. Men den 29-årige landslagsmannen från Uruguay behöver nog inte vara klubblös särskilt länge.

Vänsterback: Patrice Evra
Håller visserligen på att förlänga med Juventus enligt italienska medier. Fortfarande inte överens. Håller hög klass trots att han har hunnit fylla 35.

Högermittfältare: Sofiane Feghouli
Snabb, teknisk och har gjort det väldigt bra i Valencia. Landslagsman för Algeriet och lär ha flera klubbar ute efter sig. Däribland Manchester United.

Centralt mittfält: Tiago – Michael Carrick
Tiago har varit skadedrabbad under säsongen för sitt Atletico Madrid. Omtyckt i laget och har ett kontraktsförslag att ta ställning till. Varit en av lagets bästa spelare senaste säsongerna. Ett fynd för många klubbar trots att han nu är 35 år.
Carrick är omtyckt på de brittiska öarna – hur är intresset utanför England? Lär inte sakna anbud från andra klubbar i Premier League. Säger sig inte ha hört något från United om hans framtid i klubben.

Vänstermittfältare: Hatem Ben Arfa
Kontraktet med Nice går ut och där blir inte Ben Arfa kvar. Klubben har bekräftat att han har anbud av både Barcelona och Lyon. Kommer att flytta i sommar. Vilket lag vinner dragkampen?

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic – Francesco Totti
De flesta klubbar i världen drömmer om Zlatan i laget. Manchester United verkar leda jakten med ett saftigt erbjudande. Upp till Zlatan – stanna kvar i Europa eller gå till MLS?
Totti har varit Roma trogen hela sitt liv, det ska han hyllas för. Har dock inget kontrakt till nästa säsong och kan lämna om han vill. En fantastiskt spelare fortfarande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.