Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist.  Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Andreas Granqvist. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Granqvists utspel: Lägg ner Guldbollen

Ikväll hyllas årets bästa dam- och herrspelare på Fotbollsgalan.
Förra 2017 års vinnare av Guldbollen, landslagskaptenen Andreas Granqvist, tycker att priset som årets bästa ska tas bort.
– Jag tycker inte vi ska Guldbollen överhuvudtaget. Det är bättre att vi har lagpriser än individuella priser, säger Granqvist till Expressen.

Som brukligt avslutas årets fotbollsgala med de mest prestigefyllda priserna: Diamantbollen och Guldbollen, till årets bästa fotbollsspelare.

För två år sedan gick Guldbollen till landslagskaptenen Andreas Granqvist.

Nu följer han, tillsammans med övriga herrlandslaget, galan från Cypern där laget laddar upp för de avgörande EM-kvalmatcherna. Därifrån kommer ett utspel från kaptenen: lägg ner Guldbollen.

– Jag tycker inte vi ska ha Guldbollen överhuvudtaget. Fotboll är en lagsport, inte en individuell sport. Ta bort alla individuella priser, jag förstår inte det. Det finns inte så mycket intresse för dem ändå om jag ska vara ärlig, säger Granqvist till Expressen och fortsätter:

– Jag hade gärna bytt bort min Guldboll om det i stället innebär att laget fått pris. Klart, det är kul att få priser, men för mig är det en lagsport. Jag tycker vi ska prisa lag i stället för individuella spelare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.