Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Granqvist ska stoppa Frankrikes superoffensiv

Han är lagkapten och självklar ledare för Sveriges backlinje som på fredagen ställs mot ett av världens bästa anfall – Frankrikes. Men Andreas Granqvist är övertygad om att Sverige kan få stopp på Griezmann, Giroud och de andra franska forwardsnamnen. – Nyckeln för oss är att försöka hålla i bollen och att vi inte tappar den direkt, säger han.

Sverige har besegrat Portugal, spelat jämnt mot Frankrike och kryssat mot Nederländerna sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten. På fredag är det dags för nästa stormatch när Frankrike kommer till Stockholm för VM-kvaldrabbning. 

– Vi vet att det är en tuff match men vi har en tro inom gruppen. Alla är redo för matchen och följer vi de instruktioner vi fått och gör en toppmatch så tror jag vi har chansen att göra ett bra resultat. Vi har kollat mycket video från matchen i Frankrike kring det vi gjorde bra, säger den svenske kaptenen Andreas Granqvist. 

"Grym därinne"

Frankrike ställer ett lag på banan som osar av offensiv kvalité, men det skrämmer inte den Rysslandsboende skåningen. 

– Giroud är en boxspelare, som är grym därinne. Vi vet att de vill få in bollen från kanterna så det är viktigt att vi är starka därinne. De har Griezmann också som är riktigt bra när han får komma rättvänd. Jag tycker vi var värda ett bättre resultat senast. Vi skulle minst ha en poäng och det var det jag var arg över. Vi får försöka få dem till ytor vi är bekväma med. Nyckeln för oss är att försöka hålla i bollen och att vi inte tappar den direkt, säger Granqvist.

"De kommer ha mer boll"

I senaste landskampen besegrade Sverige Portugal på ett imponerande vis. Det ger truppen ökat självförtroende inför Frankrike. 

– Mot Portugal byter vi nästan hela laget men gör ändå en bra insats mot de som vann EM. Jag förväntar mig en ganska liknande spelplan och att de kommer ha mer boll än oss och att vi måste, säger Granqvist.