Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Granqvist om tacklingen på Guidetti: "Ett minihjärnsläpp"

Andreas Granqvists tackling, under torsdagsträningen, tog illa på John Guidetti som haltade av planen skadad. Nu talar lagkaptenen ut om händelsen.
– Det var en dum satsning som jag ångrar, säger Granqvist i podden Tilläggstid.

Det svenska landslaget höll andan och när man såg La Liga-anfallaren John Guidetti halta av planen i smärtor under torsdagen. Strax innan hade han skadat sig efter en minst sagt tuff tackling av lagkapten Andreas Granqvist.– Varför ska han tackla där? Så jävla onödigt, skrek Guidetti när han låg marken i smärtor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: John Guidetti skadad på träning

Läkarna är optimistiska kring Guidettis skada och tror inte att det handlar om någon skelettskada. Nu ger mittbacken sin syn på tacklingen som fick lagkamraten att halta av planen.

– Det ska vara tufft och ärligt, men inga dumma tacklingar. Man fick ett minihjärnsläpp och gick in i en satsning som jag inte borde ha gjort. Framför allt inte i det läget vi var. Det är tråkigt, men det är sådant som kan hända på träning, säger ”Granen" i podden Tilläggstid.

– Det är klart att man får ångest när man har tacklat en lagkamrat så här tätt in på VM. Men det var inte meningen.

"Dum satsning som jag ångrar"

Efter händelsen vädjade assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren till spelarna att de skulle lugna ner sig något i närkamperna.

Granqvists tackling på Guidetti var delvis resultatet av en stegrande tuffhet under träningen.

– Det var lite heta dueller innan. Det var lite ovana positioner, han var mittback och jag var anfallare så vi var ganska snett på det båda två i vilka positioner vi hade. Men sedan tror jag att jag ska nå bollen men kommer helt snett på det och träffar honom på ankeln. Det är så när det blir adrenalin, men det var en dum satsning som jag ångrar, säger Granqvist i podden.

John Guidetti fattades när landslaget tränade vid lunchtid på fredagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.