Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Granqvist njuter: "Det är skoj, en nytändning"

Andreas Granqvist, 31 kan nu lägga till lagkapten för landslaget på sitt CV efter matchen mot Holland. En roll han gillar. – Det är skoj, en nytändning, säger han.

Janne Andersson valde Andreas Granqvist som sin lagkapten efter det att bindeln blev ledig efter att Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i landslaget. Mot Holland var det första gången som Granqvist fick äran att bära bindeln.
– Det är skoj, en nytändning för mig. Det är inte många som har spelat på den här nivån innan. Det var ett tufft test mot Holland som har spelat ihop mer eller mindre i flera år, säger han.

Mot Holland blev det mycket bolljagande för de svenska spelarna. Chanserna avlöste varandra trots att Granqvist och co försökte göra allt för att stänga ytorna.
– Det var en tuff match. Mycket spring utan boll. Holland är ett bra lag, spelskickliga. Sen i andra blir vi lite för fega och ger lite för mycket tid och boll till Holland. Till sist får de ju chansen som de gör mål på. Överlag visar vi dock en otrolig fajt och lojalitet.
– Sen är det klart att mycket kan bli bättre. Men vi har det lägsta snittet på antal landskamper på många år. Vi har något på gång och förhoppningsvis kan det bara bli bättre.

Var du nervös över alla deras chanser?
– Det är jobbigt. Du vet hur skickliga de är och har stora, starka spelare i boxen. Vår plan var att låta de komma utanför oss och komma till inlägg, där är vi starka. Jag tror alla är rätt så nöjda med att vi fick en pinne.

Trots att det bara spelats en match av kvalet till VM 2018 så blickar ändå Andreas Granqvist framåt.
– Det kommer att bli en tuff grupp. Men vi är med nu och det blir två otroligt viktiga matcher mot Luxemburg och Bulgarien i nästa sväng. Sex poäng där och det ser bra ut.