Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: HENRY ROMERO
Bild: HENRY ROMERO

Granqvist fortsätter i landslaget

Andreas Granqvist framtid i landslaget efter VM har varit osäker. Det har spekulerats i huruvida kvartsfinalen mot England var Granens sista match i den blågula tröjan. Men på Instagram meddelar Granqvist under måndagen att "Resan går vidare till EM 2020".
– Jag är på toppen av karriären, säger Granqvist till Sportbladet.

Sedan Sveriges uttåg i sommarens fotbolls VM har det spekulerats i huruvida Andreas Granqvist fortsätter i landslaget.

Nu ger han oroliga fans ett besked. "Resan går vidare till EM 2020" skriver landslagskaptenen på Instagram.

– Jag är på toppen av karriären och tycker det är fantastiskt roligt att vara med i landslaget och därför har jag valt att stanna kvar, säger Granqvist till Sportbladet.

Tidigare har det det rapporterats om att "Granen" hade gjort sin sista match i landslaget. Mittbacken sa redan inför gruppspelsmatchen mot Mexiko att det kunde bli hans sista.

– Det är mycket möjligt. Vi får se efteråt hur det känns men vi diskuterade redan när jag bestämde mig för att flytta hem till Helsingborg efter VM, sa han då.

Sedan blev det två matcher till i VM, mot Schweiz och England innan Sveriges uttåg. Nu lär det bli ännu fler för Granqvist, som alltså bestämt sig för att stanna i landslaget.

I helgen debuterade Granqvist för Helsingborg när laget slog Jönköpings Södra med 3-1. Men att kombinera spel i Superettan med landslaget ser inte Granqvist som några problem rapporterar Sportbladet.

– Jag känner med den åldern och rutinen jag har, tryggheten i mitt egna spel, så ser jag inte det som ett stort problem. Jag spelar med många fantastiska spelare som håller en hög nivå, det ser jag inte som ett bekymmer, säger han till tidningen.

Resan går vidare till EM 2020 @swemnt

Ett inlägg delat av Andreas (@granqvistandreas)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.