Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Granqvist: "Alla vet vad Zlatan betydde"

Senast Sverige spelade i Paris var Zlatan Ibrahimovic lagkapten. Nu satt Andreas Granqvist, som lagkapten, på samma podie – och svarade på frågor om … Zlatan. – Alla vet vad Zlatan betydde för svensk fotboll, säger Andreas Granqvist.

Frankrike är Janne Anderssons fjärde landskamp som förbundskapten för Sverige. Frågorna om Zlatan Ibrahimovic har slutat ställas – av svenska journalister.

I Frankrike, där Zlatan Ibrahimovic spelade för Paris SG i fyra säsonger, handlar frågorna om det svenska fotbollslandslaget, dagen före VM-kvalet fortfarande bara om Zlatan.

Janne Andersson fick svara på en om hur han jobbar på att strukturera landslaget efter Zlatan, Kim Källström och Andreas Isaksson och ”vad som är kvar i landslaget efter Zlatan?”.

– Det var ett tag sedan Zlatan slutade, det gäller även Isaksson och Källström, svarade Janne Andersson.

– Vi har startat något nytt. Vi började att bygga inför Hollandsmatchen. Vi har tagit steg i rätt riktning i varje match. Vi är på väg någonstans i den processen, sade Andersson.

Andreas Granqvist:

– Alla vet vad Zlatan betydde för svensk fotboll. Vi har ett ganska nytt och ungt lag, där gruppen är viktig. En bra atmosfär, ett ungt lag – det nya Sverige. Ett otroligt hungrigt lag, vilket vi kommer visa ute på planen, säger Andreas Granqvist.

Tror du att Zlatan går att övertala att komma tillbaka?
– Jag tror att Z har tänkt igenom sitt beslut väldigt noga när han tog det. Jag tror inte att Zlatan kommer att komma tillbaka till landslaget, säger Andreas Granqvist.