"Granen" nöjd med den svenska försvarsinsatsen

Sverige körde komfortabelt över Wales i EM-genrepet på söndagen. Försvarsgeneralen Andreas Granqvist var mycket belåten med den svenska defensiven. – De har väl en chans på hela matchen. Vi gör det jättebra, säger han till GP.

ANNONS
|

Sverige besegrade Wales utan större bekymmer på Friends Arena på söndagen - ett härligt blågult formbesked inför stundande EM-slutspel. Den svenske försvarsgeneralen Andreas Granqvist var klart nöjd med sina lagkamrater efter matchen.

–Vi börjar lite dåligt i första halvlek och tappar några för enkla passningar, men jag tycker ändå att det här EM-genrepet gav en skön känsla att ta med oss. Vi vinner med 3-0 och skapar mycket chanser, säger han.

– Idag kändes vi väldigt kompakta, de fick komma runt på kanterna och det är där vi vill ha dem. Vi är starkare i inläggspelet.

Att "Granen" startar mot Irland i EM-premiären den 13 juni tvivlar nog ingen på - däremot är frågan om vem som ska spela bredvid betydligt mer öppen. Erik Johansson fick chansen mot Wales - dessförinnan har Victor Nilsson Lindelöf startat i det svenska mittlåset de senaste matcherna.

ANNONS

Granqvist har dock inga synpunkter på vem han har intill sig.

– Jag vill inte jämföra några spelare, jag trivs med båda två. Det kändes riktigt bra idag med Erik och det har känts bra tidigare med Victor, säger han.

Enda orosmålnet på den blågula himlen var att Andreas Isaksson tvingades kliva av med ryggsmärtor efter den första halvleken. Målvaktsveteranen gav dock något lugnande besked efter matchen - och pikades också i de egna leden för att han är en "gubbe".

– Jag tror han har lekt för mycket med barnen i Båstad, för mycket badande. Han är för gammal för sånt och får hålla sig lite lugnare, säger "Granen" med ett flin.

Han tycker att genrepet mot Wales bådar gott inför festen i Frankrike.

– Vi hittade lite tillbaka till spelet vi hade i playoffen mot Danmark, med ett tryggt försvarsspel samtidigt som vi vågar offensivt. Vi kan ta med oss mycket positivt, säger han.

ANNONS