Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Gräshaveriet fortsätter – fler matcher flyttas från Gamla Ullevi

Gräsplanen på Gamla Ullevi håller fortfarande inte måttet och nu tvingas ytterligare två matcher flyttas från arenan. Dels IFK Göteborgs möte med Helsingborg, dels Gais match mot Brage.
– Det här är inget vi varken hade önskat eller förväntat oss, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.

I fredags underkändes Gamla Ullevis hybridgräsplan av Svenska Fotbollförbundet. I samma veva meddelade Örgryte att deras måndagsmatch mot Frej skulle flyttas till Ullevi.

LÄS MER: Vändningen i gräskaoset – Gamla Ullevi godkänns inte för spel

"Inspektörens samlade bedömning var att Gamla Ullevis gräsmatta ej är i spelbart skick. Hans bedömning och protokoll skickades därefter till Tävlingskommittén hos Svenska Fotbollförbundet som på ett extrainkallat möte under sen fredagseftermiddag tog beslutet om att matchen ÖIS Fotboll – IK Frej Täby, måndag 15 april måste flyttas till hemmalagets reservarena", skrev Örgryte på sin hemsida.

Blåvitt–AIK i farozonen

Nu står det klart att ännu fler matcher kommer att flyttas från Gamla Ullevi, erfar GP. Det gäller först Gais möte med Brage (19 april) och sedan IFK Göteborgs möte med Helsingborg (22 april).

Uppgifterna bekräftas av Got event.

"Med bakgrund i det beslut som fattades i fredags av Tävlingskommittén har Got Event nu under förmiddagen informerat GAIS och IFK Göteborg att vi inte kan ge garantier om godkänt underlag på Gamla Ullevi kommande matcher 19 och 22 april varför vi förordar att dessa flyttas till reservarena. Efter påskhelgen kommer ny planinspektion genomföras av förbundet varefter vi kan ge besked om kommande omgångar", skriver Got event i ett pressmeddelande.

Gais flyttar till Bravida Arena, medan IFK Göteborg väljer Ullevi.

– Det här är inget vi varken hade önskat eller förväntat oss. Tyvärr så är det utom vår kontroll så vi får fokusera på att göra upplevelsen så bra som möjligt, skriver IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson i ett sms till GP.

Han fortsätter:

– Vi har ett avtal som gör gällande att vi ska spela på Gamla Ullevi och det är ju givetvis det vi förväntar oss. Det säger sig självt att det blir svårare för oss att leva upp till vad vi har lovat våra supportar och framförallt de som har köpt årskort. Sedan tär det mycket på vår organisation att göra detta på kort varsel så det är på inget sätt optimalt.

LÄS MER: Historien bakom gräskaoset på Gamla Ullevi

Uppgifter till GP gör också gällande att IFK Göteborgs stormatch mot AIK den 29 april nu är i farozonen. Detsamma gäller därmed även Örgryte–Västerås (26 april).

– Jag vill inte utesluta någonting i dagsläget. Vi får helt enkelt avvakta tills på tisdag då vi ska ha en ny planinspektion. Vi får ta steg för steg, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got event.

– Nu gör vi allt för att ge planen vad den behöver i form av vatten, gödning om omvårdnad.

Hur känns det ännu fler matcher flyttas från arenan?

– Jättetråkigt, men efter det besked vi fick i fredags är det ganska rimligt.

Den 1 maj är det tänkt att damernas cupfinal mellan Göteborg FC och Kristianstad ska spelas på Gamla Ullevi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.