Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP sänder Häckens dubbelmöte med Vålerengen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
GP sänder Häckens dubbelmöte med Vålerengen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

GP sänder Häckens Champions League-kval mot Vålerenga

GP sänder Häckens Champions League-kval mot Vålerenga. Första matchen spelas på onsdag.
– Det känns otroligt kul att vi för tredje året i rad kan erbjuda Champions League-fotboll på gp.se, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

2019 var det Bayern München som Göteborg FC mötte. I fjol var det Manchester City. Nu är det dags igen – för Champions League-fotboll på gp.se/sport. Detta när BK Häcken FF kliver in i handlingarna i ett dubbelmöte med Vålerenga.

– Ett helt avgörande dubbelmöte till Champions League för ett av stadens lag. Det är den typen av idrottsdramatik som gör sig absolut bäst i tv och det är exakt den typ av matcher vi vill kunna erbjuda våra prenumeranter, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

Nytt inför Champions League på damsidan denna säsongen är att det innehåller ett gruppspel. Fyra grupper med fyra lag som möter varandra en gång hemma en gång borta, innan de två första vandrar vidare till ett slutspel.

LÄS MER: Lekstuga för Häcken – körde över Hammarby utan problem

LÄS MER: Mille Gejl Jensen – Häckens nya anfallsess: ”Bra start”

De två tidigare åren har Häcken, då som Göteborg FC, åkt ut i sextondelsfinal. För två år sedan mot Bayern München och förra året mot Manchester City. Nu hoppas göteborgarna under ny skrud att man ska kunna ta sig in i gruppspelet.

– Det känns otroligt kul att vi för tredje året i rad kan erbjuda Champions League-fotboll på gp.se, säger Joakim Magné.

Och om de gör det eller inte kan ni få svar på på gp.se. Första matchen spelas redan på onsdag och andra matchen spelas på Bravida Arena veckan efter.

– Vår resa av att livesända idrott fortsätter. Oavsett om du vill se på ett skärgårdsderby i division 5 eller världsspelare göra upp i den finaste av klubbturneringar så hittar du det hos oss. Det är en bredd jag är otroligt stolt över och exakt vad våra läsare och tittare ska förvänta sig av oss, säger Joakim Magné.

Fakta: Häckens dubbelmöte med Vålerengen

Onsdag, 1/9, 19.00: Vålerengen–BK Häcken

Onsdag, 8/9, 19.00: BK Häcken–Vålerengen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.