Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

GP sänder alla Göteborg FC:s träningsmatcher

Göteborg FC har flera högklassiga träningsmatcher inför tävlingssäsongen. Och GP kommer sända alla.

Fjolåret blev en succé för Göteborg FC. Efter den sanslösa 7–0-krossen på bortaplan mot Linköping i november blev klubben äntligen svenska mästare för första gången. Glädjescenerna visste inga gränser när guldhjälmarna åkte på och det firades på vägen hem till Göteborg och vidare i natten.

– Den (resan) har varit helt magisk. Vi har njutit varenda minut och det är många som börjar bli hesa nu, sa Filippa Curmark när laget anlände till Valhalla.

LÄS MER: Här firar Göteborg FC historiska SM-guldet

Men nu är det dags att ladda om. Efter några svängiga veckor där det under stunder fanns ett frågetecken kring huruvida GFC skulle spela i allsvenskan eller inte står det nu klart att de ska göra det – kanske blir det i Häckens färger? Vem vet. Det hela avgörs på ett medlemsmöte den 27 januari.

Hur som haver så kommer det finnas ett damallsvenskt lag i Göteborg även 2021. Och detta lag kommer att förbereda sig med ett par riktigt härliga duster till träningsmatcher.

GP kommer sända alla.

– Det har varit en minst sagt händelserik tid kring Göteborg FC. Men faktum här och nu är att de är regerande svenska mästare. Efter att vi i fjol sände GFC i Champions League så känns det roligt att kunna ge våra läsare chansen att fortsätta följa laget under försäsongen, säger GP:s tillförordnade sportchef Fredrik Östberg.

Nedan finner ni schema för de inplanerade träningsmatcherna, som GP också sänder, där den första går av stapeln den 3 februari.

Göteborg FC:s träningsmatcher

3 februari, 18.30: Jitex Mölndal BK

6 februari, 16.00: Linköping FC

13 februari, 16.00: Kristianstad DFF

27 februari, 16.00: Eskilstuna United

6 mars, 16.00: Vittsjö GIK

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.