Muhi Altemimi, manager, Ali Lami, målvakt och Murtada Rachid, anfallare i Al Madina.
Muhi Altemimi, manager, Ali Lami, målvakt och Murtada Rachid, anfallare i Al Madina.

GP mötte irakiska Al Madina

ANNONS
|

Direkt efter torsdagens skandalmatch i Gothia Cup mellan irakiska Al Madina och IFK Göteborg gick de gästande ledarna till turneringens funktionärer och bad om ursäkt för sin "hemmapubliks" agerande – trots att de inte hade med saken att göra.

Det var en av blåvitts 16-åringar som gick fram mot läktaren och gav det irakiska lagets hejarklack fingret samtidigt som han kysste sitt klubbmärke på tröjan.

Gesten blev en gnista som utlöste att ett par hundra supportrar sprang in på plan och började jaga IFK:s spelare. De gav sig också efter domaren.

I går beslöt Cupens tävlingskommitté att avstänga blåvitts spelare för resten av turneringen.

ANNONS

Domarkritik

Det är andra året som Al Madina deltar i fotbollstävlingen. I fjol fick laget pris för bästa moral och disciplin – i år slogs laget ut efter fyra utvisningar under 15 minuters tid i andra halvlek.

För killarna i Al Madina är det större skäl att deppa än det som hände efter matchen. De tyckte att de hade haft press på sina motståndare med ett 65-procentigt bollinnehav – också efter utvisningarna lyckades de pressa.

- Domaren var totalt orättvis mot oss, säger anfallaren Murtada Rachid. Han borde stängas av för att inte fortsätta förstöra turneringen.

Matchens enda mål borde inte ha godkänts anser Rachid.

- Blåvitts spelare sparkade på bollen när jag höll den, säger Al Madinas målvakt Ali Lami.

- Och när vi hade chans till kvittering blåstes felaktigt offside.

Också de röda korten var orättvisa hävdar lagets ledning, minst två av dem felaktigt utdömda. Klubbens manager Muhi Artememi kommer att lämna in en formell protest mot domaren.

- Också många svenskar i publiken var missnöjda med hans insats, säger Artememi.

Domarn dömer!

Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén, konstaterar att han inte kan hindra Artememi att protestera men att det är meningslöst; det ger bara Gothia 500 extra kronor i kassan.

ANNONS

- I all fotboll är det domaren som bestämmer. Så är Fifas bestämmelser

- Men det är beklagligt att en match ska sluta på det sättet; publiken har också skuld i det som skedde.

ANNONS