Efter att GP publicerat artikeln om att Andreas sökte sin EM-dubbelgångare i publikhavet kom två tips in som ledde till träff. Bild: Läsarbild/TV4.
Efter att GP publicerat artikeln om att Andreas sökte sin EM-dubbelgångare i publikhavet kom två tips in som ledde till träff. Bild: Läsarbild/TV4.

GP har hittat EM-dubbelgångaren

Under torsdagen hjälpte vi till att efterlysa Andreas Lithanders dubbelgångare som synts i tv under Sverige-Belgien. På självaste midsommarafton fick vi tack vare tips från läsare fatt i den mystiske klonen. – Jag är lite snyggare än honom, säger look-alike:n när GP når honom i Nice.

ANNONS
|

Det tog mindre än 24 timmar för GP att reda ut vem Andreas Lithanders dubbelgångare är. Han heter Måns Andersson och har själv redan hört talas om att han är eftersökt när vi får tag i honom.

–Det var väl en väldigt rolig nyhet. Jag skulle nog inte säga att vi är så lika. Han får odla lite mer skägg om han ska bli mer lik mig, säger Måns och skrattar.

Måns är fortfarande kvar i Nice. Han hade hoppats på avancemang, men när Sverige väl åkte ur EM beslöt han sig för att stanna kvar och njuta av rivieran ändå. Han är något förvånad över Andreas entusiasm.

ANNONS

–Han verkar tycka att han hittat sin själsfrände, säger Måns och skrattar lite kaxigt.

En delförklaring är naturligtvis att det var så många som hörde av sig när de såg den de trodde var Andreas Lithander, sjungandes nationalsången i Nice. Dessutom kändeAndreas själv att de var så lika, när han väl snokat upp klippet, att han hade kunnat svära på att Måns var han själv. Och vi passade givetvis på att fråga omde där detaljerna som Andreas undrade över.

LÄS OCKSÅ:Andreas söker sin dubbelgångare

– Nu är jag i Nice. Menannars bor jag i Oslo så om han har vägarna förbi så kan vi ta en bira. Men jag skulle säga att jag är lite snyggare än honom, säger Måns.

Du kanske är den onda tvillingen?

–Ja, precis nån av oss måste ju vara det!

Men är det okej om jag ger honom ditt nummer?

–Absolut, det är bara att köra på! Detvore kul att ta ett snack med honom.

Precis som i Andreas fall så fick Måns motta en mängd hälsningar från folk som sett honom sjunga nationalsången. Fast en sak skilde sig förstås.

–Jag fick många sms under halvtid av folk som sett mig. Men inte för att jag liknar Andreas, utan det var folk som insåg att det var jag, säger Månsoch man riktigt känner glimten i ögat hela vägen från Nice och genom telefonen.

ANNONS

Till slut är det så dags att leverera nyheten till självaste Andreas. Efter ett missat samtal och ett sms får vi slutligen tag i honom. Vi börjar med att konfrontera honom med att hans klon anser sig vara snyggare än honom.

–Ja, jo, men det är han helt säkert. Men efter några öl vet man inte, säger Andreas och skrattar ungefär på samma sätt som sin dubbelgångare.

Därpå berättar vi vad hans look-alike heter. Vi undrar hur han känner för namnet.

–Måns Andersson.Jag hade ingen förutfattad tanke om vad han skulle kunna heta. Det är lite lustigt, men jag har inte tänkt på det. Måns Andersson låter rimligt, kommer Andreas fram till när han sugit på det en stund.

Sedan undrar vi vad han tänker om att Måns inte tycker att de är så lika. Men där har Andreas minsann svar på tal.

–Jag har ju bilder på när jag är mer lik. Jag är inte så lik på den bilden jag skickade där jag har Sverigetröja på mig, men med skägg så blir det nog tydligare för honom. Sen kanske vi inte ser lika ut från alla vinklar men just under nationalsången i TV4 var det kusligt likt.Du ska fåbildersom stärker min sak, säger Andreas.

ANNONS

Sagt och gjort. På den nya bilden tycker åtminstone GP Onlines midsommarstab att duonär förvillande lika. Nu har Andreas fått Måns nummer så nu är det upp till ödetom grabbarna får tillfälle att se vem som är snyggast efter några bärs.

ANNONS