Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

GP direktsänder Göteborg FC:s matcher mot Bayern München

På onsdag spelar Göteborg FC Champions League-fotboll för första gången på många år.
I dag blev det klart att GP-sporten direktsänder dubbelmötet med Bayern München.
Hemmamatchen på onsdag i nästa vecka följs upp av bortamatchen två veckor senare.
– Att kunna visa de här matcherna från fotbollens verkliga finrum är väldigt stort för oss, säger GP-sportens chef Ulf Niklasson.

Det kunde ha blivit Lyon, Barcelona, Wolfsburg och Atletico Madrid. Lotten föll till sist på storklubben Bayern München. Göteborgs FC:s tränare Marcus Lantz, spontana kommentar direkt efter lottningen var att det skulle bli ”en häftig match”.

I senaste upplagan av Champions League gick Bayern München till semifinal, där laget förlorade mot Barcelona. I sommarens VM-slutspel hade Bayern München inte mindre än sju spelare i den tyska VM-truppen.

– Intresset för matchen på onsdag på Gamla Ullevi är redan stort och jag vet att klubben har sålt cirka 4 000 biljetter och siktar på publikrekord, säger Ulf Niklasson.

GP har även kommit över sändningsrättigheterna för bortamötet den 25 september nere i München, vilket blir en avgörande match som avgör om Göteborg FC går vidare i den prestigefyllda turneringen.

– Från klubbens sida är det fantastisk roligt att GP väljer att livesända båda våra matcher och vi välkomnar såklart satsningen. GP är den största medieaktören i Göteborg och alla de som inte har möjlighet att komma till Gamla Ullevi eller åka med oss till München kan nu se matchen på gp.se och det är väldigt roligt, säger Tore Lund, Champions League-ansvarig i Göteborg FC.

Matchen på onsdag startar 18.45. GP-sportens sändning startar preliminärt 18.15.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.