Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Goran Pandev hyllades av lagkamraterna i sista landskampen

Goran Pandev, 37, sköt sitt Nordmakedonien till nationens första EM. När veteranen lämnade den sista matchen, sin sista i landslagströjan, hyllades han av sina lagkamrater på planen.
– Det känns fint att ta avsked av landslaget i samband med en stor turnering, säger Pandev efter matchen.

För 20 år sedan gjorde Goran Pandev debut i Nordmakedoniens landslag. Som lagkapten sköt han i våras sitt landslag till nationens första mästerskap någonsin när man slog ut Georgien i play off och nu har han fått leda sitt lag i ett efterlängtat EM.

När Nordmakedonien, som redan var klar fyra i sin grupp, mötte Nederländerna på måndagskvällen gjorde Genoa-anfallaren Pandev, 37, sin sista landskamp.

Han bekräftade inför matchen att det skulle bli hans sista match i landslagströjan, att det kändes som rätt läge att ta avsked nu och inför avspark uppmärksammades Pandevs avsked av Nederländerna som lämnade över en landslagströja med nummer 122, antal landskamper som Pandev spelat.

LÄS MER: Här är EM:s veteraner: ”Blir bara bättre med åren”

Applåderades när han byttes av

Pandevs avskedsmatch slutade i 3–0-förlust men det var nog många nordmakedonier som berördes av bilderna i matchminut 69. Då byttes Pandev ut och när han lämnade planen sprang lagkamraterna till sidlinjen för att rada upp sig i två led och applådera veteranen.

– De klappar om honom där nere. Det är vackert. Det är för karriären och för allt han gjort för Nordmakedonien. Snyggt, kommenterade Glenn Strömberg i SVT när Pandev lämnade planen.

– Det känns fint att ta avsked av landslaget i samband med en stor turnering. Det har inte bara varit min dröm utan förbundskaptenen och alla spelares att få se Nordmakedonien vara med i ett så fint sammanhang. Jag hade inte kunnat hoppas på ett bättre avslut än att möta Nederländerna, sa Pandev själv på presskonferensen efter matchen.

Nederländerna var redan innan matchen klar vinnare av grupp C och är efter tre raka segrar klart för åttondelsfinal på söndag.

Pandev följde sista 20 minuterna i matchen mot Nederländerna från bänken. Bild: PIROSCHKA VAN DE WOUW
Pandev följde sista 20 minuterna i matchen mot Nederländerna från bänken. Bild: PIROSCHKA VAN DE WOUW

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.