Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ida Strömblad tror att poängen kommer för Kungsbacka – trots ny tung förlust. Arkivbild. Bild: NICKLAS ELMRIN

God energi i Kungsbacka – trost ny förlust

Kungsbacka DFF:s dystra trend håller i sig. Ny match och ny förlust men trots det är energin i laget, efter uppehåll och nya tränare, bättre än tidigare.
– Det är en helt annan energi och glädje i gruppen, säger Kungsbackas Ida Strömblad.

Det går fortsatt tungt för Kungsbacka DFF i damallsvenskan. Efter 6-1-förlusten mot stjärnspäckade FC Rosengård senast stod Eskilstuna för motståndet i bortamatch på Tunavallen under onsdagen.

Det negativa mönstret håller i sig och en ny förlust in på kontot för Kungsbacka.

– Det är extra tung idag. Vi hade bra energi redan i bussen säger Kungsbackas Ida Strömblad.

Eskilstuna tog ledningen i den 22:a minuten genom en nick av den brittiska försvararen Vaila Marie Barsley som gick förbi Karolina Bucaro Stenman i Kungsbacka-målet.

Kungsbacka jagade kvittering men hade svårt att komma till lägen och det var istället Eskilstuna som hade bud på mer.

Skada och rött kort

Det var motigt för gästerna när Lina Gerhardsson tvingades lämna planen skadad i den 60:e minuter och lagets nigerianska Josephine Chukwunonye fick syna det röda kortet några minuter senare.

Med en spelare mindre på planen handlade det för Kungsbacka om att störa Eskilstunas anfallsförsök. Något gästerna gjorde bra och det dröjde till minut 80 innan hemmalaget fick utdelning när Felicia Rogic gjorde ett läckert 2-0-mål inför 1 203 åskådare på Tunavallen. I den 92:a minuten fastställde Loreta Kullashi slutresultatet 3-0.

– Det är väldigt surt och tufft. Jag var väldigt känslosam efter matchen för jag tycker ändå vi gör en bra match. Vi håller i bollen som vi vill och vi ger dom en bra match, säger Kungsbackas Ida Strömblad.

Bättre energi efter tränarbytet

Trots förlustraden ser Ida Strömblad ljust på fortsättningen av säsongen för Kungsbackas del. Efter VM-uppehåll och tränarbyte menar hon att energin i laget är en annan och att de kommer närmre och nämre poäng och seger.

– Absolut! Och det har vi sagt också, att det är en helt annan energi och glädje i gruppen. Vi kämpar på fast det är tufft.

Vad är skillnaden nu?

– Alla har ett annat självförtroende och vi pushar varandra på ett helt annat sätt och vi låter varandra göra misstag får då stör någon bakom och rättar till det. Vi har mod i vårt anfallsspel och rullar boll som vi vill.

Snart väntar derby mot Göteborgs FC. Innan det ställs laget mot Växjö i helgen. Ida Strömblad tror på poäng.

– Vi har bara spelat bättre och bättre efter uppehållet så och jag tänker att vi tar en poäng mot Växjö.

Vad krävs för att det ska bli så?

– Att vi får lite stolpe in och är lite mer noggranna i sista tredjedelen, resten har vi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.