Glenn Hysén nära att dö: ”Jag var helt borta – helt väck”

Glenn Hysén var nära att dö under sin tid i Liverpool. Detta efter en utekväll där lagkamraten Steve McMahon drog åt hans slips så hårt att Hysén tuppade av.
– Jag blev både grön, gul och blå i ansiktet, säger han i GP-sportens podcast 031 Fotboll.

ANNONS
|

Glenn Hysén har varit med om det mesta i sitt liv och har efter en framgångsrik fotbollskarriär fortsatt vara kvar i rampljuset. Men det hela kunde tagit slut en kväll i Liverpool under tidigt 90-tal.

För efter en kväll på stan med dåvarande hustrun Helena och lagkamraten Steve McMahon och hans respektive höll det på att sluta väldigt illa för den svenske mittbacken.

LÄS MER:Glenn Hysén om bilden av Glenn Hysén

– Vi hade druckit lite och skulle hoppa in i två olika taxibilar för vi bodde en bit ifrån varandra. Då drog jag lite i hans slips och Steve blev då lite sur och när jag skulle sätta mig i taxin så öppnade han dörren och drog till rejält i min slips, säger Glenn Hysén i GP-sportens podcast ”031 Fotboll”.

ANNONS

Vad hände då?

– Det enda problemet var ju att jag inte fick loss slipsen. Den satt så hårt och jag blev både grön, gul och blå i ansiktet och Helena skrek har jag fått höra efteråt. Jag visste ju inte vad som hände för jag svimmade av. Jag var helt borta, helt väck.

LÄS MER:Turerna kring Marek Hamsiks flytt till IFK Göteborg

Räddningen blev inte någon sjukvårdare eller liknande utan kom från taxichauffören som agerade blixtsnabbt.

– Han hade en sax i handskfacket och kunde med den klippa bort slipsen. När jag vaknade till var jag helt plötsligt utanför taxin igen och undrade hur jag hade hamnat där, säger Hysén och fortsätter:

– Om han inte hade haft saxen så hade du fått gå på Lundens kyrkogård för där hade jag legat annars.

LÄS MER:Pontus Wernbloom om miljonerna och familjens stöd genom karriären

Hur reagerade McMahon på det här?

– Oj, herre jävlar! Han var helt knäckt men det var ju inte meningen. Det sa jag till honom också.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS