Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glenn Hysén fick äntligen fira en ligatitel för sitt Liverpool. Bild: NILS JAKOBSSON
Glenn Hysén fick äntligen fira en ligatitel för sitt Liverpool. Bild: NILS JAKOBSSON

Glenn Hysén efter efterlängtade titeln: ”Känns som ett nytt liv”

Efter 30 svåra år blev Liverpool under torsdagen engelska mästare igen. Senaste gången laget blev mästare hette en av ledargestalterna Glenn Hysén – som nästan verkar lika glad över denna titel.
– Jag skrek och grät som en barnunge, säger Hysén till GP.

Efter att Liverpool besegrat Crystal Palace med 4-0 i söndags var tvåan i tabellen, Manchester City, piskade att besegra Chelsea under torsdagskvällen. Annars var Liverpool engelska mästare med sju omgångar till godo.

När Chelseas brasse Willian dunkade in 2-1 på straff var det nära. När detta resultat stod sig matchen ut stod det klart att Liverpool var mästare i kavaj.

Beskedet försatte Liverpool-tränaren Jürgen Klopp i tårar under en intervju med Sky Sports.

– Jag har inga ord, det känns långt mer fantastiskt än jag trodde var möjligt, sa Klopp efter matchen.

En annan vars ögon rann i går är den förra Liverpool-spelaren Glenn Hysén.

– Efter slutsignalen satt jag bara och skrek och grät. Som en liten barnunge. Jag börjar nästan lipa nu när vi pratar om det, säger Hysén när GP når honom morgonen efter.

Titeln är Liverpools första Premier League-titel sedan 1989/90. 30 år sedan, alltså. På den tiden befann sig Hysén på planen i stället för sin lägenhet i Göteborg.

– Det går inte att beskriva känslan. Detta är något man måste uppleva för att kunna förstå. Det har hänt så mycket på vägen och nu är vi äntligen mästare igen. Det känns som ett nytt liv, säger en lyrisk Hysén.

Hysén spelade i Liverpool 1989-92 och gjorde totalt 72 matcher för klubben. Han är än i dag den enda svenska herrfotbollsspelare som har representerat Liverpool i tävlingssammanhang.

Hysén har sedan dess följt mängder av spelare och tränare misslyckas med det som han och dagens Liverpool lyckats med.

Varför tror du att detta Liverpool-lag lyckas med det som tidigare Liverpool-upplagor misslyckats med i 30 år?

– Först och främst har de en fantastisk tränare i Jürgen Klopp. Han betyder allt. Man ser det när spelare blir utbytta. Alla kramas och det är bara kärlek. Det är ingen som jävlas, säger Hysén.

Liverpools firande blir en aning speciellt på grund av den rådande situationen med covid-19. Hysén anser dessutom att det hade varit roligare om laget fått säkra titeln i nästa match, mot tvåan Manchester City.

Men vad gör väl det när man är engelska mästare för första gången på 30 år?

– I dessa tider är det bara att acceptera att det ser ut som det gör. Egentligen skulle ju spelarna bara få ta sig rätt ut på stan och fira med hela klubben och sina respektive. Bara ha så jävla roligt. I två dagar. Det är ju fortfarande matcher kvar, säger Hysén.

Glenn Hyséns egna firande då?

Det gick att läsa i Sportbladet sent under torsdagskvällen att du skulle dricka upp en flaska Prosecco på två minuter. Ändå är du uppe klockan sju dagen efter och twittrar. Hur går det ihop?

– Haha, man är i ett sådant jävla glädjerus bara. Det kommer hålla i sig ett par dagar nu. säger en nöjd Hysén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.