Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glenn: "Hoppas det går åt helvete"

Zlatan Ibrahimovic är klar för spel i Manchester United. Glenn Hysén tror han kommer lyfta ligan men kommer inte känna några varma känslor när Zlatan ställs mot Liverpool. – Jag hoppas ju att det går åt helvete för honom varje gång, säger Hysén till GP och skrattar.

Efter att det tisslat och tasslats i månader meddelade Zlatan Ibrahimovic till slut själv att han kommer spela i Manchester United till hösten.

Glenn Hysén ser fram emot att se Zlatan i England men hade gärna sett att det var ett annat klubbmärke på den röda tröjan.

– Jag hade ju hellre sett honom i Liverpool, för det är ju en ruggigt bra fotbollsspelare.

Hur blir det att se honom mot Liverpool?

– Det blir kul som fan. Jag hoppas ju att det går åt helvete för honom varje gång, säger Hysén och skrattar innan han fortsätter:

– Nej, men det är roligt att han kommer dit. Man har funderat i alla år på om han klarar engelsk fotboll och det tror jag absolut han gör. En sådan fotbollsspelare klarar sig överallt.

Hur är klimatet att komma dit?

– Dels har du ligan, ligacupen och FA-cupen och för topplagen har Europa. Så det är en väldigt massa matcher varje år så det tar ju på kroppen. Han är ju stor och stark så det kan bli kämpigt. Men han kommer inte spela varje match utan de kommer matcha honom försiktigt.

– Det ska bli jävligt kul. Det kommer lyfta hela ligan och United. Sedan om det går bra… det är jag inte övertygad om. Men han är inte slut som fotbollsspelare.

Hur tror du hans kvaliteter passar in England?

– I och med att han är så stor stark… hade han inte varit den atleten som han är så hade han fått problem tror jag. Men han kommer hålla bort spelare där också så det kommer inte bli någon större skillnad. Sedan tror jag inte han kommer ösa in mål för han kommer bli väldigt uppmärksammad och markerad hela tiden.

– Sedan franska ligan… jag har inte sett så mycket av den men det verkar som att de spelar träningsmatcher varje vecka. Det är ju inget motstånd om man vinner ligan med 30 poäng. Så det blir betydligt tuffare nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.