Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glädjen: Rieks tillbaka efter skadan

Efter att missat en månad på grund av skada var Sören Rieks äntligen tillbaka hos Blåvitt. Den danske mittfältaren visade med flera fina aktioner att han direkt är tillbaka i gott slag. – Det kändes jätteskönt att bidra till laget, säger Rieks.

Det var i den avbrutna matchen mot Malmö som Sören Rieks tvingades kliva av skadad. Redan efter 24 minuter stannade han upp i en löpning innan han satte sig ner på marken och tog sig åt lår och ljumske. Han lämnade sedan planen bandagerad.

Efter det följde en månads frånvaro men under gårdagen var dansken äntligen tillbaka för Blåvitt.

I den 73:e minuten av hemmasegern mot Hammarby hoppade han in i stället för Martin Smedberg Dalence och det var en spelsugen Rieks som kom in.

Han inledde med att hugga på en genomskärare som gästernas försvar tvingades rensa i panik.

En stund senare frispelade han Gustav Engvall med en lätt skruva djupledsboll. Kort efter det hittade han fram till Emil Salomonsson som blev fri med Ögmundur Kristinsson i läge från höger.

– Tyvärr blev det inga mål på det men det var fina moment och det kändes jätteskönt att bidra till laget, säger Rieks.

– Men det kändes skönt att vara tillbaka. Det var en rolig match att komma in i. Det var skönt att ta den segern, även om vi kunde ha vunnit större.

Under tiden han stått vid sidan har Martin Smedberg Dalence, Jakob Ankersen och Patrik Karlsson Lagemyr visat framfötterna rejält. Sören Rieks vet om att konkurrensen är hård.

– Det gäller att hålla sig skarp, konstaterar han.

På vägen tillbaka från skadan har han knappt hunnit vara tillbaka i träning ett par dagar. Något som gjorde att det tog på orken hos dansken.

– Jag hade bara gjort en och en halv träning innan så efter de första tre löpningarna var jag helt slut. Då kändes det att man inte spelat på tre veckor, säger Rieks.

Han hoppas dock kunna vara med och spela från start i den avslutande matchen mot Helsingborg

– Ja, det hoppas jag. Smedberg är avstängd så det finns en plats ledig där, säger Rieks.