Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glädjefnatt på Viasat: "Helt fantastiskt"

Viasat sitter redan på tv-rättigheterna till Premier League. Efter Zlatan Ibrahimovic övergång till Manchester United jublas det. - Det känns fantastiskt, säger Viasats sportchef, Per Nunstedt.

Viasat äger redan rättigheterna till Champions League, Serie A, La Liga och Premier League. Efter Zlatan Ibrahimovic övergång till Manchester United stärker kanalen sitt redan starka utbud ytterligare. Per Nunstedt, sportchef på Viasat, är belåten över att få se supersvensken i den engelska ligan. 

- Att få se Zlatan i ett av världens mest klassiska lag i den liga som flest personer vill titta på, det känns fantastiskt. 

- Många har längtat efter att få se Zlatan i Premier League och nu blir det äntligen verklighet. 

Nunstedt poängterar att han tycker Viasat redan innan övergången blev klar hade riktigt imponerande rättigheter - men han sticker inte under stol med att anfallsstjärnans övergång till United innebär en extra krydda. 

- När vi lanserade Viasat Sport premium hade vi redan det starkaste utbudet när det gäller internationell fotboll, men det är självklart att Zlatans övergång kommer öka intresset ytterligare. Det kommer ge oss en extra dimension. 

Hur mycket tror du att Zlatans övergång kommer påverka intresset för era kanaler? 

- Det är väldigt svårt att säga, men att många vill se Zlatan vet ju alla. I 15 år har vi visat Zlatan när han har varit i Champions League, och då har det varit ett jättestort intresse. Det har inte svalnat - och lär inte göra det heller. 

Vad innebär det här för er bevakning av Premier League, kommer ni satsa ännu hårdare?

- Vi satsar redan väldigt mycket på Premier League, vi är ofta på plats i England och lägger stora resurser på bevakningen. Vi har ännu inte diskuterat om vi ska satsa ännu hårdare, vi får återkomma om det. Men visst, redan nu inser man ju att det kommer bli extra mycket fokus på Manchester United, som det i och för sig alltid är.

Den 10 september är det dags för säsongens första Manchester-derby. På ena sidan kommer Pep Guardiola, som är ny tränare för City att stå, på den andra: Zlatan Ibrahimovic och José Mouriho. Den tidigare Barcelona-tränarens bittra fiender sedan tiden i Barcelona. Per Nunstedt ser med tillförsikt fram emot matchen. 

- Det mötet lär bli...häftigt. Väldigt häftigt.   

Personligen, hur tror du att Zlatan kommer lyckas i United?

- Jag tror det blir bra. Kul att han kommer få ha en tränare som han verkligen tycker om, som troligtvis kommer anpassa mycket av spelet efter honom. Men jag är ju ingen expert, det borde du ta med vår expert, Larsur (Lars Lagerbäck), i stället, haha. Han har bäst koll på det.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.