Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Glädjebeskedet för Blåvitt: "Jag ska kriga på för fullt"

Patrik Karlsson Lagemyr, 20, har fått kämpa i drygt ett år med rehabträning. Nu är han äntligen tillbaka på allvar igen. – Jag ska kriga på för fullt nu, säger han.

I mars gjorde han comeback i en U21-match mot Halmstad. Då hade ”Paka” varit borta i drygt åtta månader efter att ha fått en spricka i foten mot Jönköping Södra. En kvart in i mötet med Halmstad kom nästa skadesmäll.
Det visade sig att han hade fått en fraktur på knäskålen i sitt vänstra knä och tvingades lägga sig på operationsbordet.

Därefter har det varit rehab och rehab på schemat för Karlsson Lagemyr som nu på lördag ska träna för fullt med laget igen.
– Jag ska kriga på för fullt nu på lördag och sen får vi se hur det känns. Det kommer att bli en balansgång det här då jag kanske kör vartannat pass eller så i början. Men det är ju otroligt skönt att vara tillbaka igen, säger han.

Gått och blivit biff efter all tid i gymmet?
– Precis! Nej, men lite har jag allt lagt på mig.

Hur har den här tiden varit?
– Det har varit en tuff period … tufft mentalt då jag hade först foten och sedan knät. Men jag har fått mycket stöd av vänner och lagkamrater och har kämpat, för jag älskar att spela fotboll och det är det här jag vill göra.

Mitt under skadeperioden kom beskedet att han förlängde sitt utgående kontrakt. Det nuvarande kontraktet sträcker sig över 2020.
– Det kändes väldigt bra att få den frågan trots att jag var skadad. Jag fick ju visa lite förra året och tyckte det var helt okej för att vara just första året. Men jag är väldigt glad över att få fortsätta i IFK och jag blev väldigt glad när frågan kom och tvivlade egentligen inte så mycket. Det var bara att skriva på.

Hur gick tankarna under skadeperioden?
– Det var inte lätt med att först kämpa sig tillbaka och sedan skapa sig igen. Det har varit oerhört jobbigt ibland men jag älskar att spela fotboll och jag är inte en sådan person som lägger mig ner i en grop och tycker synd om mig själv.

Tänkte du någon gång att det var färdigspelat?
– Nej, aldrig.

Även om det varit tuffa skadeuppehåll för ”Paka” med foten och knät så är det inget mot vad han drabbades av en ansiktsförlamning under vintern 2014-2015.
– Det där kom verkligen som en chock för mig. Det var ju inget man hade tänkt på men efter ett tag tänkte jag ändå att det kunde ha varit värre. Jag tänkte ju att jag kanske inte hade kunnat överleva. Det är samma symptom som en stroke och lite tänkte man ju att livet kunde tagit slut. Men jag bestämde mig för att ta mig tillbaka. Så är fotbollen ibland, det går upp och ned och det händer saker.

Känslan nu då?
– Mitt mål är ju att inte bli skadad igen. Visst, det kan hända men jag vill ta mig tillbaka och det kommer att bli en balansgång med vad som är bäst för mig. Jag kommer inte köra som en galning direkt utan det kan bli att jag kör vartannat eller två pass i rad och sedan tar det lite lugnare.

Under skadeperioden har han stöttats av vänner, lagkamrater, klubben och fansen. Alla tillrop på sociala medier har hjälpt talangen att ta sig tillbaka.
– Det har varit ett oerhört stöd och gjort att man fått extra motivation under en jobbig period. Jag känner lite att jag vill ge tillbaka efter allt stöd jag har fått.