Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

GLÄDJEBESKEDET: Blåvitt gör miljonvinst

IFK Göteborg går plus – för andra året i rad, erfar GP. Samtidigt ökar omsättningen något.

Trots underskott i driften har IFK Göteborg genom spelarförsäljningar och försäljning av fastighet (Kamratgården) nått positiva rörelseresultat för både 2015 och 2016.

2015 ökade omsättningen för IFK Göteborg från 121 till 124 miljoner kronor. Förutsatt att inget oförutsett inträffar under december ökar omsättningen ytterligare något för 2016.

Samma sak med resultatet, plus 2,5 miljoner kronor 2015, nu sannolikt ytterligare någon miljon. Det kan påverkas av eventuell transfer. Detta indikerade IFK Göteborg under ett medlemsmöte i september.

De exakta siffrorna redovisas troligen först efter årsskiftet. Vid ett styrelsemöte på måndag uppdateras läget något.

Tack vare Haitam Aleesamis flytt till Palermo och Gustav Engvalls till Bristol lyckades IFK Göteborg 2016 vända ett hotande underskott till ett mindre överskott.

Driften går fortfarande back.

– Vi har ett för stort driftunderskott på vår verksamhet. Det måste vi på sikt hämta igen, uttryckte föreningens ordförande Frank Andersson i samtal med GP tidigare under hösten.

Det egna kapitalet ökade under 2015 till 15 miljoner kronor.

– Det vi vill göra är att bygga ett större eget kapital för att få en större rörelsefrihet. Då tror jag inte att vi klarar att hämta in det driftunderskottet bara genom att spara, vi måste också vara offensiva, sade Frank Andersson tidigare i höstas. 

Fler uppgifter kring föreningens ekonomiska situation redovisas i samband med ett medlemsmöte på tisdag.