Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glädjebesked kring Blåvittstjärnan: "Finns en lucka"

De första prognoserna kring Sören Rieks skada sa tre till fyra veckor. Nu finns förhoppningar om att han kan vara tillbaka redan i helgen, enligt läkaren Jon Karlsson.

Sören Rieks och Mikael Boman ska undersökas vid 14.30 på lördagen och först då vet Blåvitts läkare Jon Karlsson hur allvarliga deras knäskador är. Det rör sig om ledbandsskador för båda två, men han kommer med positiva besked kring Rieks.

– Frågan är hur mycket det är, det finns alltid grader. Boman är samma, han har rejält ont. Men det är samma saker som i går, han har ont på samma ställe. Det finns inga tecken på korsbandsskador hos några av dem, säger läkaren.

Jon Karlsson säger att chansen finns att Rieks spelar mot Helsingborg redan på söndag.
– Det finns en liten, liten, liten lucka att Sören kan spela på söndag.

Hur liten är den?
– Det är svårt att säga, men vi ska värdera det i morgon och värdera honom kliniskt på träningen i morgon, och testa honom, säger Karlsson.

Rieks fick flera smällar och det kan vara så att han mest hade ont på grund av smällarna, snarare än att ledbandet har tagit skada.

– Han fick ett par smällar, men han har ont i ledbandet också. Men jag vill se bilderna innan jag kan göra någon fullständig bedömning.

Men det finns en förhoppning om att det blir betydligt kortare än tre veckor då?
– Ja, absolut.