Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: DANIEL STILLER

Glädjebesked för Gais – flera spelare tillbaka

Flera spelare har saknats under försäsongen på grund av skada, sjukdom och rehab. Till mötet med Qviding är Richard Yarsuvat, Emil Wahlström, Niclas Andersén och Nikola Ladan med i matchtruppen.
– Vi har valt att vara lite försiktiga med dem, men nu är de med, säger Gais tränare, Stefan Jacobsson.

Niclas Andersén, Nikola Ladan och Emil Wahlström har samtliga fått stå vid sidan när Gais har spelat matcher under 2020.

Trion har rehabiliterat efter tidigare skador och därmed sparats under början av försäsongen.

Men mot Qviding är de med i den matchtrupp som Stefan Jacobsson har tagit ut.

– Vi har valt att vara lite försiktiga med dem, men nu är de med, säger Jacobsson.

Han fortsätter:

– Nu har vi kommit till ett läge där vi kan använda Emil och Niclas i matcher, Nikola kanske vi måste vänta med någon vecka till. Han kommer vara med i matchtruppen men jag inväntar en kommentar från en av våra läkare innan det är helt grönt ljus. Men han är i antågande i alla fall. Och jag har väl en förhoppning om att han åtminstone ska kunna spela 30 minuter, men vi får se.

Yarsuvat matchredo

Ytterligare en spelare som har saknats under säsongsupptakten är nyförvärvet Richard Yarsuvat. Även anfallaren är tillbaka till lördagens match.

– Han hade också en släng av någon förkylning som hängde i länge. Men han är på gång nu. Det är kul.

– Han var väldigt het på träningen när det gällde avslut i dag, berömmer Jacobsson.

Även Nuha Jatta, ytterligare en som varit borta på grund av sjukdom, är kry igen.

– Han hade också otur och blev sjuk när han var på landslagsuppdrag. Han missade ett par matcher där och är fortfarande lite krasslig. Men han var med i dag, men är också med i truppen.

Wängberg missar matchen

En som däremot inte kommer till spel är August Wängberg. Ytterspringaren har dragits med någon form av förkylning som inte vill släppa.

– Det är lite bekymmersamt med "Agge". Han har varit sjuk och det släpper inte riktigt. Han tillfrisknar inte från det han drog på sig för någon vecka sedan. Han får hela tiden lite bakslag och känner sig dålig efter att han rör på sig. Så han är inte aktuell nu.

Undantaget det avbräcket och avsaknaden av långtidsskadade Haris Cirak och Aiden Harvey, som båda kämpar med rehabilitering, är det ett ordinarie Gais (Om Ladan blir spelklar) som kommer till spel mot Qviding.

– Så läget i truppen är väldigt bra.

Sista testet inför svenska cupen, vad vill du framför allt se?

– Jag vill att vi ska fortsätta på den vägen vi har gjort under de här tre matcherna. Vi har lyckats med mycket av det vi har pratat om inför varje match, sedan har vi naturligtvis saknat mål. Så jag ser gärna att vi sätter några mål nu.

Fakta: Gais trupp mot Qviding

Mathias Karlsson, Oscar Ekman, Niclas Andersén, Carl Elfgren Nyström, Nikola Ladan, Joackim Åberg, Paulo Marcelo, Mervan Celik, Julius Lindberg, Richard Yarsuvat, Fredrik Martinsson, Jesper Brandt, Adam Wästlund, Nuha Jatta, Boris Lumbana, Julius Johansson, Predrag Randelovic, Emil Wahlström.

LÄS MER: Mittback provspelar med Gais

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.