Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Glädjebesked för Blågult-anfallaren

Anfallaren Stina Blackstenius forsatta medverkan i EM ska inte vara hotad av den smäll mot huvudet som hon ådrog sig under matchen mot Ryssland. – Medicinskt sett så är hon spelklar, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Det såg illa ut för Stina Blackstenius när hon togs av planen för behandling efter en kollision med en ryska under den andra gruppspelsmatchen i EM. Huvudet lindades men hon tvingades till slut avbryta matchen och byttes ut.

Men nu kommer glädjande besked för Sverige och Blackstenius. Anfallaren tränade under måndagen för fullt och smällen ska inte påverka hennes fortsatta medverkan i mästerskapet.

– Det ser jättebra ut, och allt går enligt planen. Om hon kommer spela är inte mitt beslut, men medicinskt sett så är hon spelklar, säger landslagsläkaren Mats Börjesson efter måndagens träning.

Blackstenius hade nickförbud under söndagens tärning, men syntes ta för sig ordentligt – även i luftrummet – på måndagen.

– Nu var det full träning för henne. Hon kommer att vara fullt tillgänglig imorgon, säger Börjesson.

På tisdagskvällen väntar Sveriges sista gruppspelsmatch där de ställs mot Italien. Att utläsa en tänkbar startelva från måndagens träning var inte lätt, men det spekuleras i att Hanna Folkesson – som fick beröm efter sitt inhopp mot Ryssland – kan ta en startplats på Lisa Dahlkvists bekostnad.