Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gjorde första landslagsmålet - utmanar Marcus Berg

Mot Wales kom första landslagsmålet för John Guidetti. Ett mål som ökar konkurrensen med Marcus Berg. – Jag ska göra mitt bästa, det är det enda jag kan göra, säger Guidetti.

Äntligen, för John Guidetti. Så som anfallaren har slitit och kämpat för att få in det första landslagsmålet. Mot Wales fick han tillslut in bollen efter ett riktigt kämparmål.
– Fantastiskt skönt. Det var på tiden. Jag har skjutit i stolpen, jag har gjort en cykelspark ... jag har väntat länge på första målet, säger han.

Under lägret i Båstad berättade Erik Hamrén att han ser Marcus Berg som före John Guidetti i kampen om startplatsen bredvid Zlatan Ibrahimovic. Mot Wales var det ingen skräll att Marcus Berg startade. Anfallaren hade ett gyllene läge att göra mål men hans lyftning över målvakten räddades på mållinjen. Istället blev Guidetti målskytt och närmade sig Berg?
– Han är före mig just nu. Mitt jobb är att göra det så svårt som möjligt för Erik att välja. Ett mål är aldrig fel, säger Guidetti.

Hur nära är du nu?
– Det kan jag inte svara på. Det får du fråga Erik om. Jag försöker göra mitt bästa. Det är det enda jag kan göra. Jag har visat att jag är farlig.

Målgesten för Guidetti som var fixstjärnan när U21-landslaget förra sommaren bärgade EM-guldet var tillägnad flickvännen, Sanna.
– Jag har velat göra den målgesten tidigare. Äntligen fick jag göra den. Den var till vår lilla bebis som komma skall och till Sanna som är otroligt stark i den här graviditeten, säger Guidetti.

Marcus Berg som gör sitt första mästerskap med A-landslaget tänker inte ge upp sin startplats utan kamp. Han har haft en fin säsong i Grekland – Guidetti en fin säsong i Spanien. Att den betydligt mer rutinerade Berg känner av pressen från Guidetti är dock tydligt.
– Ens plats i startelvan är alltid hotad. Det är inget nytt. John gör det bra i dag, ett jättefint mål. Bra löpning, tar sig förbi backen och får till ett bra avslut. Skönt för honom att sätta dit första målet, säger Berg.

Nu väntar några lediga dagar i Stockholm för landslagsspelarna innan flyget till Frankrike. I Frankrike sen är det endast ett fåtal träningspass kvar innan det blir dags för EM-premiär. Genrepet mot Wales ska vi dock inte ta på alltför stort allvar enligt Berg.
– Jag tycker inte man ska dra för stora växlar på det här. Det var trots allt en träningsmatch och inte en tävlingsmatch. Men klart att det är skönt att få ett bra resultat.