Giannis Anestis lämnar IFK Göteborg

Giannis Anestis öppnade nyligen för att stanna i IFK Göteborg. Så blir det inte. När kontraktet går ut efter säsongen lämnar målvakten klubben.

ANNONS
|

Nyligen öppnade Giannis Anestis att förlänga sitt utgående kontrakt med IFK Göteborg.

– I fotboll vet man aldrig vad som händer, men om föreningen också vill förnya mitt kontrakt, och vi kan hitta en bra lösning för både mig och laget, varför inte skriva ett nytt kontrakt?, sa han till GP förra veckan.

Nu står det klart att målvakten och klubben går skilda vägar.

– Giannis har bidragit både på och vid sidan av planen, på många olika sätt. Han har samma lugn och trygghet i straffområdet som han har i omklädningsrummet och överallt där man annars möter honom. Hans vänlighet och professionalitet gör honom både till en fin människa och en högpresterande målvakt. Nu önskar vi honom lycka till när han tar nästa steg i sin karriär, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

ANNONS

Anestis kom till IFK Göteborg 2019 från israeliska Happel Be’er Sheva och har varit given i det blåvita målet sedan dess. Sedan greken anslöt till klubben har han vaktat målet i samtliga allsvenska matcher. Två matcher återstår av säsongen 2021, närmast mot Östersund på Gamla Ullevi på söndagen. Den matchen meddelar IFK Göteborg att Anestis kommer stå över, och han kommer tackas av i samband med matchen sm är den sista på hemmaplan.

LÄS MER:Robin Söder lämnar IFK Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS