Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gianluigi Buffon tar inget för givet mot Sverige

Gianluigi Buffon har stött på Sverige i två EM-slutspel. Nu väntar playoff till VM. – Sverige är ett stabilt lag som aldrig bjuder på något, säger den italienska veteranmålvakten.

Han är övriga landslagsspelare anlände till Stockholm och Solna på torsdagen och tog en stund senare en kort kvällspromenad på Friends våta gräsmatta. Efteråt träffade Juventusmålvakten och förbundskaptenen Gianpiero Ventura media för att ”snacka upp” matchen.

– Vi vill till VM och jag är övertygad om att vi kommer klara av det, även om vi respekterar Sverige, menade förbundskapten Ventura.

Gianluigi Buffon fick en fråga om EM-mötet 2004 när Zlatan Ibrahimovic kvitterade till 1-1 och Italien åkte ut efter att Sverige och Danmark senare spelat due-due i sista omgången.

LÄS OCKSÅ: Scoutens besked: Italien har inga tydliga svagheter

– Vi har inget problem med det där längre. Det har gått några år nu. Livet går vidare. Hade vi spelat bättre i de första matcherna hade vi gått vidare. Tar man inte ansvaret åker man ur, menade Buffon.

"Skulle inte vilja byta med Sverige"

Han har spelat fem VM, siktar på ett sjätte och jagar för närvarande även en seger i Champions League.

– Man har stora målsättningar, saker man drömt om. Så länge man fortsätter nära drömmen finns målen kar. Min förhoppning att det går bra mot Sverige, att vi går till VM. 

Cirka tusen italienska supportrar kommer se matchen på plats. Pressen är på Italien. Något Buffon är van vid och trivs med.

LÄS OCKSÅ: "Vi kan lyckas med det här"

– Jag skulle inte vilja byta med Sverige. Vi gagnas av att gå in i matchen med press, precis som Sverige kanske mår bra av att gå in i den med lite mindre press.

Italien saknar Simone Zaza, kanske ersätts han av Andrea Belotti.

LÄS OCKSÅ: Zaza skadad – Belotti på bättringsvägen

– Han är i bättre form nu än tidigare och har jobbat bra på tärningarna de senaste dagarna, säger Ventura.

"Vi fruktar fortfarande Sverige"

Gianluigi Buffon har spelat med och mot Zlatan Ibrahimovic.

– Nu tar de svenska spelarna mer ansvar allihop. Tidigare gick mycket via Zlatan, det mesta gick genom honom. Han kunde avgöra matchen på egen hand, med bara ett avslut. Vi fruktar fortfarande Sverige, även utan Ibrahimovic.

LÄS OCKSÅ: Italienska dissen: Listar sämsta svenskarna i Serie A:s historia

Ventura vet vad han skall säga till spelarna när de går in till spel.

– Gå in och vinn. De skall vara bestämda, lugna och övertygade om att de klarar av den här målsättningen. Exakt vad jag säger har inte så stor betydelse.